Компютърен Хардуер

HP обяви, че е приключила сделката по придобиване на бизнеса с принтери на Samsung

Computer World

HP Inc. обяви финала на сделката по придобиване на принтерния бизнес на Samsung Electronics за 1,05 млрд. долара. Тя включва над 6500 патента, както и работна сила от почти 1300 души с опит в сфери като лазерни технологии, електроника за обработка на изображения и др. пишат още от компанията в съобщение до медиите, публикувано на 1 ноември.

За HP най-апетино е портфолиото от достъпни A3 машини на корейците, което ще даде на компанията допълнителна стабилност в сегмента. Занапред, в комбинация с технологията PageWide, могат да бъдат представени иновативни решения за сферата на печатните услуги, считат още от компанията.

От HP възнамеряват да представят още детайли заедно с обявяването на финансовите си резултати за четвъртото тримесечие на настоящата година. Като част от сделката Samsung ще инвестира между 100 и 300 млн. долара в HP Inc. чрез придобиване на ценни книжа.

HP заяви плановете си да придобие поделението на Samsung през септември 2016 г. Тогава бе обявено, че щатът на американската корпорация ще се увеличи с 6000 души, 1300 от които са учени и инженери. 

Миналата година Samsung обяви, че през 2015 г. принтерите са донесли на компанията приходи в размер на 1,8 млрд. долара.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X