Компютърен Хардуер

HP побра работна станция в таблет

Computer World

HP представи в платформата Adobе MAX най-мощния хибриден настолен компютър, проектиран да отговори на нуждите от производителност и мобилност на артисти, дизайнери и специалисти в областта на дигиталните изображения. Така те трябва да използват пълния капацитет на Adobe Creative Cloud и други професионални приложения. Хибридната работна станция HP ZBook x2 увеличава продуктивността и дава свобода на дигиталните творци и разказвачите на истории да работят, където и когато ги осени вдъхновението.

Преобразяването на хибридните компютри на HP започна по-рано тази година с представянето на HP Spectre x2 и HP Elite x2. С днешното представяне на HP ZBook x2 компанията затвърждава своите позиции в сферата на персоналните компютри, като обяви началото на нова ера за хибридните устройства, които предлагат превъзходна производителност, елегантност и ефективност.

Гуен Кобъл, директор „Работни станции, тънки клиенти, търговски и пазарни решения“ на HP Inc. за Европа, Близкия изток и Африка, коментира, че HP ZBook x2 предоставя идеалния инструмент за ускоряване на творческия процес. 

HP ZBook x2 осигурява на дизайнерите четириядрен Intel Core процесори, два пъти по-голяма памет от други хибридни компютри и NVIDIA Quadro Graphics, която осигурява 73% по-високо графично представяне в сравнение със Surface Pro 4. Тихата охлаждаща система с двоен вентилатор е разработена за ефективно охлаждане на мощната графична карта и процесора. За да отговори по-точно на нуждите на творческата общност, включително на потребителите на Adobe, HP също така разработи персонализирани HP бързи клавиши, предоставящи 18 улеснения за пестене на време.


HP побра работна станция в таблет

© Computer World, Computerworld.bg

Към момента HP ZBook x2 е най-многофункционалният хибрид на НР и работи в четири режима: лаптоп, хибрид, скачен и таблет.  В режим лаптоп HP ZBook x2 е мощна мобилна работна станция с клавиатура, подсилена от HP ZBook Studio.

В хибриден режим той позволява на потребителите да творят на таблетите си с най-точната и изразителна писалка на HP, като същевременно имат пълен достъп до всички бързи клавиши с Bluetooth клавиатурата.

В скачен режим HP ZBook x2 може да захранва два допълнителни 4K дисплея или общо пет дисплея едновременно.

В режим таблет конфигурацията поддържа пълна графична производителност, която позволява на потребителите да уловят идеите си с мощната NVIDIA 3D карта.


HP побра работна станция в таблет

© Computer World, Computerworld.bg

Използвайки писалката на HP ZBook x2, базирана на технологията Wacom EMR, потребителите могат да творят буквално без прекъсване, тъй като не се нуждае от зареждане. Тя реагира незабавно на всяко естествено движение на ръката на художника и има 4 096 нива на чувствителност на натиска на писеца с разнопосочни възможности за наклон, както и специална гумичка за изтриване.

HP ZBook x2 разполага с HP Sure Start Gen311 за BIOS защита, TPM 2.0 за хардуерно базирано криптиране, сигурни методи за удостоверяване чрез Smart Reader и Client Security Suite Gen312.

HP ZBook x2 предлага преносимост и производителност, вградени в солиден корпус от алуминий и магнезий, с тегло, стартиращо от 1.6 кг и дебелина от 14.6 мм в режим таблет, и тегло от 2.2 кг и дебелина от 20.3 мм в режим лаптоп. Хибридната станция има 14-инчов екран с 4K мултитъч дисплей, а по избор може да бъде оборудван и с 10-битов HP DreamColor дисплей с един милиард цвята, калибриран до 100% от Adobe RGB. Най-новата хибридна разработка на HP има до 10 часа живот на батерията за максимална продуктивност, а при зареждане тя достига до 50% само за 30 минути.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X