Компютърен Хардуер

ADATA пуска преносими флаш памети с по два USB порта

Computer World

Нови „флашки“ предлагащи по два различни USB порта пуска на пазара ADATA Technology. Моделът UC360 разполага с USB-A и Micro USB, а UC370 комбинира USB-A и USB-C порт. И двете предложения използват USB 3.1 стандарт за пренос на данни и са съвместими с Windows, Mac OS, Android, различни игрови конзоли и смарт телевизори. Новите флашки ще се предлагат с капацитет 16, 32 и 64GB. 

UC360 комбинира USB-A и Micro USB конектори в компактен размер. Устройството предлага до 5Gbps скорост на трансфер на данни и разполага с каишка за прикрепване към ключодържатели, чанти и други аксесоари. Теглото му е 3,8 г. 

UC370 пък цели да отговори на нарастващата популярност на USB-C стандарта, обясняват от ADATA. В единия ѝ край има USB-A конектор, а от другата страна е разположен USB-C порт. Моделът поддържа до 10Gbps скорост на трансфер и тежи 3,7 г.

И двата модела са базирани на COB (chip-on-board) конструкция, съставена от една единствена част, което, според компанията, гарантира тяхната здравина. Също така новите флаш памети са защитени срещу удари, изпускане, прах и течности. В направата им е използван устойчив метал вместо обикновена пластмаса.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X