Компютърен Хардуер

AMD Radeon Pro 500 графика в новите iMac

Computer World

Графични решения Radeon Pro 500 на AMD ще се използват в обновените настолни 21,5- и 27-инчови iMac компютри на Apple. Според производителя чиповете ще позволят на потребителите мултимедийно съдържание с различни приложения за Mac платформата като Adobe Premiere Pro, After Effects и Photoshop, и Foundry Nuke, Mari и Modo, както и да се насладят на модерни игри и VR (виртуална реалност) преживявания. Освен това, според AMD, видео процесорите осигуряват ускорена производителност за Radeon ProRender технологията за Autodesk Maya и Maxon Cinema 4D.

Видеосистемите от серията Radeon Pro 500 предлагат до 5,5 TFLOPS изчислителна производителност, която ще може успешно да се използва от художници, дизайнери, инженери и създатели на филми, обясняват още от компанията. Различните варианти на чипа използват архитектурата „Polaris“ и са описвани като удачен баланс между висока производителност и работна ефективност, за да се вграждат успешно в All-In-One системите.

„Невероятно удовлетворително е да наблюдаваме възможностите на Radeon Pro 500 серията в елегантни форм-фактори за удивително графично съдържание, игри и VR изживявания – споделя Раджа Кодури, старши вицепрезидент и главен архитект на Radeon Technologies Group в AMD. – Radeon Pro 500 серията предлага на нови поколения креативни хора нужните инструменти и API, за да дават живот на своето въображение  както никога досега.“

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X