Компютърен Хардуер

HP представи нови премиум компютри на филмовия фестивал в Кан

Computer World

Персонални компютри от висок клас, сред които Sprectre x2 и три нови устройства от гамата ENVY представи HP Inc. по време на филмовия фестивал в Кан. Spectre x2 – първият луксозен хибрид на HP, проектиран за Windows Ink. Според компанията той е предназначен за артистичното общество.

“Филмовият фестивал в Кан събира на едно място най-добрите световни филмови режисьори и артисти, за да представи уникалния им стил за пресъздаване на разтърсващи истории. Нашите стилни нови премиум продукти са проектирани да предизвикат креативността на всеки един от нас – коментира Рон Колин, президент Персонални Системи в HP Inc. – Продуктовите премиум линии Spectre и ENVY обявени днес вдъхновяват въображението и позволяват на хората да преоткриват и създават.“

HP Spectre x2 разполага с Windows сертифициран стилус, позволяващ творене директно върху 12,3-инчовия екран на устройството. За допълнително удобство е предвидена U-образната степенка от стомана с възможност за работа водоравно или с повдигане до 165°. Клавиатурата може да бъде отделяна, като се прикрепя чрез магнити.

Устройството е оборудвано с Intel Core процесор от седмо поколение и разполага с три камери: 13 MP задна, 5 MP широкоъгълна предна, както инфрачервена за Windows Hello биометрично разпознаване. Батерията дава възможност за 8-часова работа, HP Fast Charge технологията дава 0% до 50% заряд за 30 минути.

HP Spectre x2 ще бъде наличен за Европа, Близкия изток и Африка през юни на цени от 1599.


HP представи нови премиум компютри на филмовия фестивал в Кан

© Computer World, Computerworld.bg

Преносимите компютри HP ENVY 13 и ENVY 17 с диагонали на екрана съответно 13 и 17 инча. Устройства са с метални шасита с повдигнати ъгли, които, според компанията, подпомагат лесното циркулиране на въздуха от вентилаторите, както и още по-удобното набиране на текст на клавиатурата. Опцията за HP Secure Pad с вграден четец за пръстов отпечатък в HP ENVY 13, както Windows Hello разпознаването увеличават нивото на сигурност.

Устройствата се предлага с Intel Core-i3, Core-i5 и Core-i7 процесори и опционалните графични карти на NVIDIA.

HP ENVY 13 ще бъде наличен през юни на цени от 899 евро, а тези на 17-инчовия модел ще започват от 1099 евро.


HP представи нови премиум компютри на филмовия фестивал в Кан

© Computer World, Computerworld.bg

15,6-инчовият HP ENVY x360 предоставя повече гъвкавост благодарение на завъртащия се екран, който също е сертифициран за Windows Ink. Благодарение на прецизния стилус потребителите могат да водят на бележки или отбелязват на ръка по документи, по които работят.

Компютърът може да бъде оборудван с Intel Core-i5 и Intel Core-i7 или с AMD A9 и A12 процесори. Моделите с процесор Intel се предлагат в светло сребристо, а моделите с AMD процесор – в тъмно сребристо.

HP ENVY x360 15 ще се доставя в Европа, Близкия изток и Африка от юни с цени от 899 евро с процесори на Intel и 749 евро с процесори на AMD.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X