Компютърен Хардуер

Dell EMC показа 14-то поколение PowerEdge сървъри

Computer World

Ново, 14-то, поколение сървъри от серията PowerEdge показа Dell EMC по време на конференцията Dell EMC World 2017, която се проведе в Лас Вегас, САЩ. Според компанията решенията  създава надеждна и скалируема платформа за изчислителни процеси, за предоставяне на облачни услуги, аналитични платформи или дейта център инициативи, работещи върху софтуерна основа.

Според доставчика новото портфолио от PowerEdge сървъри е повишава производителността на приложенията и времето за отговор, предлагайки за връзка с 19 пъти повече SSD памет (Non-Volatile Memory Express) в сравнение с предишното поколение решения.

Нови машини идват и с подобрени функции за управление. Според Dell EMC те унифицират свързаните с това процеси и предлагат пълен мониторинг на дейта центъра – OpenManage Enterprise е новата виртуализирана  конзола за системно управление с плъгини за приложения и персонализирани отчети.

От там допълват още, че автоматичното мултивекторно охлаждане позволява повече GPU ускорители в една конфигурация и така се увеличават с до 50% VDI потребителите на един сървър. Новият подобрен преден профил задвижва въздушния поток ефективно, като така оптимизира консумацията на енергия.

“В днешната дигитална икономика, технологиите трябва да се трансформират със скоростта на бизнеса, за да се разработят и внедрят нови приложения, да се оптимизират ресурсите и да се предостави перфектното клиентско преживяване – споделя Ашли Горакпурвала, президент на дивизията за сървърни решения в Dell EMC. – С нашето лидерство при сървърните иновации, новото поколение от PowerEdge сървъри се превръща в солидна основа на модерния дейта център.”

 Предишните технологии, внедрявани в дейта центровете не са гъвкави и достатъчно ефективни, за да посрещнат нуждите на бизнеса, който преминава през процес на Дигитална трансформация. Проучването на Enterprise Strategy Group (ESG) 2017 IT Transformation Maturity Curve, поръчано от Dell EMC, показва че само 5% от отговорилите са подготвени понастоящем да посрещнат ИТ изискванията на модерния бизнес, преминал през дигитална трансформация.

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X