Компютърен Хардуер

AMD пуска на пазара професионално графично решение с два процесора

Computer World

Професионална видеокарта с два процесора пуска на пазара AMD. Според компанията Radeon Pro Duo е първо по рода си и осигурява до 2 пъти по-висока производителност от най-близката до нея конкурентна професионална графична карта.

Новото предложение е предназначено за работа с мултимедия, за приложения в развлекателната индустрия и за нуждите на инженерния дизайн. То разполага 32 GB GDDR5 памет за обработка на големи количества данни, на сложни 3D модели, видео с висока резолюция и др.

Наличието на два процесора има за цел да осигури по-добра многозадачност на графичната карта. Общата производителност пък, по данни на компанията, е увеличена до 2 пъти в сравнение с Radeon Pro WX 7100. Тя е способна да обработи над 11 милиарда триъгълници в секунда.

От AMD описват Radeon Pro Duo още като „идеално решение за съвременните работни натоварвания, включително професионалното създаване на VR (виртуална реалност) съдържание“. Графичната карта използва двата графични процесора, за да рендерира отделни изображения за всяко око. Според официалната информация производителността при тези задачи е с 50% по-висока от тази на картите с единичен GPU.

Новото решение е насочено към професионалистите от сферата с мултимедията и развлекателния бизнес. От AMD обясняват, че създателите на VR се нуждаят от повече мощност, отколкото потребителите.

Разбира се, новата професионална графична карта Radeon Pro Duo е проектирана в съответствие  изискванията за работата в работни станции, идва с 24/7 техническа поддръжка и разполага с драйвери от професионален клас, сертифицирани за приложения в мултимедията, инженерния дизайн и развлеченията.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X