Компютърен Хардуер

Перси представя производителен NVMe сървър от висок клас

Computer World

Високопроизводителна сървърна конфигурация произведе българският системен интегратор Перси (Persy). Решението е част от оборудване по европейски проект и е „една от най-производителните сървърни конфигурации Stinger, създавани в историята на компанията“, подчертават от там.

Сървърът е с 2U форм-фактор и освен изчислителна мощ предлага и бърза система за съхранение на данни, базирана на най-актуалната технология NVMe. За основа е използвано шаси и дънна платка на Supermicro, чийто продукти в България официално се дистрибутират от Перси.

В конфигурацията участват два процесора Intel Xeon E5-2690 v4 с по 14 физически ядра, 35 MB L3 кеш всеки и номинална работна честота 2,6 GHz. Сървърът Persy Stinger (марката сървъри на фирмата) разполага със 768 GB DDR4-2400 REG ECC памет, разпределена в 24 модула по 32 GB.


Перси представя производителен NVMe сървър от висок клас

© Computer World, Computerworld.bg

Уникалното в реализацията, според компанията е подсистемата за съхранение на данни, изградена от 16 броя 2,5-инчови SSD диска Intel P3600 с NVMe PCIe 3.0 интерфейс, всеки с капацитет 800 GB. Така общият капацитет за съхранение става близо 13 TB. Конфигурирани в RAID масив и предлагащи възможност за гореща замяна те постигат забележителна производителност. След тестoвое с приложение IOMeter от там заключват, че дисковата подсистема е способна да чете файлове със скорост над 12 гигабайта в секунда.

Цената на конфигурацията възлиза на малко над 27000 долара. Като всички системи с марка Persy Stinger, тя се предлага с 3-годишна гаранция и опция за сервиз на място.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X