Компютърен Хардуер

AMD пусна настройки за VMware vCenter в Radeon Pro

Владимир Владков

AMD обяви новите настройки в Radeon Pro за VMware, чрез които системните администратори бързо могат да настроят VDI среда и да задействат виртуални графични процесори към съществуващите виртуални машини. По този начин те могат да активират стотици професионални потребители само с няколко кликвания с мишката в зависимост от броя графични процесори в системната конфигурация, обясняват от AMD.

Многопотребителската виртуализирана графика на AMD MxGPU предоставя графика от класа на работните станции от центъра за данни виртуално до всяко устройство, намиращо се на всяко място. MxGPU поддържа VMware vSphere 6.0 и по-нови версии, като осигурява до 35% по-висока производителност за приложенията на Solidworks, до 38% по-висока производителност за PTC Creo, както и до 156% по-висока производителност за Siemens NX.

Настройките за Radeon Pro са вградени във VMware vCenter, което позволява удобно управление на физическите графични чипове на ниво хост и център за данни чрез опростен и интуитивен интерфейс. Хардуерно базираното виртуализационно решение на AMD подобрява сигурността, тъй като възможността за споделяне на графичния процесор е вградена директно в силициевия чип. Това прави решението по-защитено от софтуерната виртуализация, твърдят от AMD.

Корпоративните потребители могат да инсталират виртуализирана графика AMD MxGPU на редица сървърни платформи, разработени от Dell, HPE и Supermicro.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X