Компютърен Хардуер

Перси предлага SAN система с 26 гнезда и SFF формат на QSAN

Computer World

Българският системен интегратор Перси (Persy) обяви, че започва да приема поръчки за новата фамилия устройства XCubeSAN 3200 на тайванската компания QSAN Technology, чийто продукти дистрибутира ексклузивно у нас. От там подчертават, че серията е най-усъвършенстваният продукт на производителя, идвайки с модерен хардуер и новата операционна система SANOS 4.0.

Според Перси СXCubeSAN 3200 се предлага в широк набор от формати и възможности за връзка, всички от които са напълно модулни и предлагат резервиране. Фамилията от SAN устройства включва и първата 2U система с 26 гнезда за устройства и „small form factor“ (SDD) - XS3226. Тя се предлага във версии с два active/active контролера или единичен контролер, който подлежи на ъпгрейд.

XS3200 предлага вградени 10Gb портове, както и допълнителни опции за 16Gb Fibre Channel и 10Gb iSCSI (SFP+ & RJ45). Моделът поддържа хибридни интерфейси, т.е. използване на две от предлаганите опции за връзка в едно шаси.

Новата операционна система SANOS 4.0 пък е снабдена с обновен и опростен потребителски интерфейс, който лесно се интегрира към всякаква инфраструктура. Тя предлага много функции с добавена стойност, една от които е технологията за SSD кеширане QCache 2.0. Това е базиран на дискови набори кеш за четене/запис, който позволява използване на до 32TB SSD кеш за до 4 масива за съхранение. По този начин общият размер на SSD кеша може да достигне внушителните 128TB, обясняват от родния интегратор.

QSAN XS3200 предлага до 12,000MB/s при последователно четене и 8,000MB/s при последователен запис. При използването на SAS SSD устройства, XS3200 може да постигне 1.1 милиона последователни IOPS. Поддържа се технологията QThin за тънки клиенти, която позволява гъвкаво заделяне на място за съхранение при съблюдаване на минимален изискуем капацитет. Snapshot, Local Volume Clone и Remote Replication функциите са безплатни. Максималният поддържан брой допълнителни устройства е 10, което позволява изграждане на масив с до 286 диска.

Фамилията XS3200 е създадена да работи с най-популярните операционни системи и може да бъде използвана за изграждане на центрове за данни, архивиране, мащабно видеонаблюдение, стрийминг и редактиране на видео, подчертават от Перси. Цената на решението започва от 7 499 долара, а гаранцията е 3 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X