Компютърен Хардуер

AMD Ryzen 5 процесорите идват на 11 април

Computer World

Продажбите на чиповете от линията Ryzen 5 за настолни системи ще започнат на 11 април 2017 г., обяви AMD. Те ще се предлага в 6-ядрени (12-нишкови), както и в 4-ядрени (8-нишкови) варианти. Според компанията процесорите ще предлагат по-добро съотношение от флагманите от серията Ryzen 7, които бяха представени наскоро.

Четерите модела са: AMD Ryzen 5 1600X, 1600, 1500X и 1400. Препоръчителните крайни цени на чиповете в САЩ ще бъдат в интервала от 169 до 249 щатски долара.

„Ryzen ще донесе иновации и конкурентност практически във всеки сегмент от РС пазара, и Ryzen 5 е следващата голяма стъпка по този път, насочен към постигането на нови нива на изчислителна производителност за милиони РС потребители – споделя Джим Андерсън, старши вицепрезидент и управител на поделението Computing and Graphics Group в AMD. – AMD оживи пазара на настолни, високопроизводителни машини с Ryzen 7, обявен в началото на месеца, и сега Ryzen 5 носи мощността и ефективността на „Zen” ядрата в много популярния сегмент под 300 долара на пазара.”

По време на събитието днес за пресата, както и клиентите и партньорите на компанията, проведено Пекин, Китай, AMD очерта гамата Ryzen 5. Тези процесори са нсочени „потребителите на мощни настолни машини и геймърите обичащи AAA заглавията и поточните игри, с цел да развие още повече новата платформа AM4”.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X