Компютърен Хардуер

Canon Europe представи първият ролков принтер с UVgel технология

Computer World

Canon Европа представи Océ Colorado 1640, първият в света 64-инчов широкоформатен принтер, който е създаден на основа на революционната Canon UVgel технология за печат.

UVgel технологията е създадена от Canon, за да предостави продуктивност при качество на печат върху много широк кръг от медии за множество различни приложения. Използвайки способностите на UVgel, Océ Colorado 1640 е проектиран да посрещне нуждите от пиково производство на компании от всякакви размери, като произвежда висок обем широкоформатни графики с търсената от бизнеса скорост, обясняват от компанията.


Canon Europe представи първият ролков принтер с UVgel технология

© Computer World, Computerworld.bg

„Търсенето на широкоформатни графични приложения се увеличава и производителите желаят да имат възможност да повишават производствения си капацитет, за да се възползват от растежа на пазара. До този момент, те трябваше да правят значими технологични компромиси между скорост, качество и избор на медия. След представянето на Océ Colorado 1640 с новата UVgel технология, Canon вече може да предложи оптималния баланс между качество, продуктивност, автоматизация, обхват на приложение и оперативни разходи. Този нов принтер предефинира границите на ролковото принтиране, позволявайки на графичните производители да се развиват чрез добавяне на нови способности и източници на приходи“, отбеляза Марк Лолн, директор „Графика и комуникации“ в Canon Европа.


Canon Europe представи първият ролков принтер с UVgel технология

© Computer World, Computerworld.bg

Новият Océ Colorado 1640 работи при максимална скорост от 159 кв.м./ч за приложения като билборд или външни банери и осигурява на предлагащите печатни услуги безпрецедентно ниво на производителност - дори при най-високо ниво на качество, машината достига 40 кв.м./ч.

 

Canon UVgel мастилото е моментално „закачено“ при контакт със субстрата, давайки високо контролирана и прецизно позиционирана точка с минимално разсейване. Чрез минимизиране на разливането на мастилото върху носителя и използване на точно необходимият обем мастило при всяко преминаване, Océ Colorado 1640 създава богати и наситени изображения при супер високи скорости.

Най-модерната нискотемпературна LED-UV система за втвърдяване се движи независимо от системата за принтиране, позволявайки равномерно UV втвърдяване, което допълнително допринася за скоростта и качеството на принтиране. Финалният UVgel печат е сух и готов за финална обработка или ламиниране, идеално за компании, които работят при кратки срокове на производство и инсталация.

Производителността при Océ Colorado 1640 е допълнително увеличена чрез възможност за конфигуриране на двойни ролки, което позволява производителя лесно да преминава между два вида и размери медии за по-бързо производство при различни приложения.

Canon UVgel главите използват патентована система за непрекъснато акустично наблюдение на процеса и коригиране при нужда на работата на всяка дюза, на практика елиминирайки белите линии. Това позволява високо автоматизиран печат и нисък брак при производство.

Както при всички ролкови принтери, важен фактор за качеството на печат и мащаба на приложение, е точността с която машината придвижва използвания материал за печат. Тежката и здрава рамка на принтера, неговата устойчивост и компоненти от индустриален клас осигуряват стабилност на движението на материалите. Системата използва оптична система, която непрекъснато наблюдава движението на медията за да коригира автоматично всяка следваща стъпка, ако е необходимо.

Océ Colorado 1640 е подходящ за организации, които произвеждат материали, както за вътрешни, така и за външни приложения, включително постери, банери, табели, POS, билборд и покритие за стъкло и стени.

Освен че UVgel е ниско топлинен процес, който използва LED втвърдяване, UVgel мастилото не съдържа вода, което значително намалява подуването на материала за печат като така подобрява последователността на пропорциите.

UVgel мастилото пресъздава голям набор от цветове в сравнение с еко разтворими мастила, но с екологичните и характеристики на латекса и UV мастилата. UVgel печатът е издръжлив, неизбледняващ и високо устойчив на условията срещани при външни приложения, а безароматните и несъдържащи VCL печатни материали отговарят на най-високите изисквания за вътрешна употреба.

Océ Colorado 1640 е проектиран за ниски общи разход на експлоатация и ускорена възвращаемост на инвестицията. Технологията на Canon UVgel намалява потреблението на мастило с почти 40% в сравнение с конкурентни технологии, благодарение на по-ефикасния начин на нанасяне на мастилото, значително по-ниската необходимост от поддържащи мастила и елиминиране на нуждата от оптимизатори.

Възможностите за автоматизация на принтера намаляват времето за работа на оператор до една трета от обичайно необходимото.

„С Océ Colorado 1640 Canon създава радикална иновация при ролковия печат, давайки възможност на печатарите, които работят при ниски обеми достъпна възможност да постигнат производствен печат за бърза възвращаемост на инвестициите. За тези, които вече работят при високи обеми, системата представлява най-новата технология на достъпна цена. UVgel технологията ще позволи на компаниите за производство на графични изображения да разкрият потенциала си по отношение на производителност и обхват на приложенията, предоставяйки им по този начин мощна платформа за печеливша експанзия“, отбелязва Марк Лолн.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X