Компютърен Хардуер

HPE заделя $1 млрд., за да замести продукти на EMC

Computer World

Hewlett Packard Enterprise (HPE) планира да придобие доставчика на изцяло флаш базирани и хибридни продукти за съхранение на данни Nimble Storage за 1 млрд. долара. Целта е да бъдат подкрепени предложенията на компанията в споменатите две области.

Nimble Storage предлага конвергирани флаш инсталации, както и предвиждащ софтуер за доставка на ИТ услуги.. Те ще работят заедно с технологиите на 3Par, друга компания придобита от HPE, които също са насочени към доставката на услуги.

Hewlett Packard Enterprise има нужда да подкрепи своето портфолио след като връзките ѝ с доставчика EMC, който вече е част от Dell Technologies. Придобиването на Nimble Storage се очаква да е стъпка в посока задържане на настоящите клиенти, както и привличане на нови.

Технологиите за предвиждащ анализ на компанията са насочени най-вече към средни и малки бизнеси, но също така съвпадат с фокуса на HPE върху центровете за данни, включително бази данни и високопроизводителни системи. Много от тези приложения се изпълняват директно в оперативната памет (in-memory) или на твърдотелни дискове, като софтуерът на Nimble помага за оркестрацията на ресурсите на флаш инсталацията.

Придобиването на доставчика ще даде на HPE корпоративно предложение от среден клас, допълващо нейното StoreVirtual решение за виртуализация, както и портфолиото на 3Par, споделя Патрих Мурхед, главен анализатор в Moor Insights and Strategy.

По думите на Антонио Нери, изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър на поделението Enterprise Group на HPE, компанията възнамерява да предлага InfoSight решението на Nimble за облачни приложения, машинно обучение и т.н.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X