Компютърен Хардуер

HP Inc. представи ново хибридно устройство за бизнеса

Computer World

Нов хибриден 2-в-1 таблет за бизнеса представи HP Inc. на Световния мобилен конгрес (MWC 2017) в Барселона, Испания. HP Pro x2 612 G2 предлага множество режими, подходящи за професионална употреба – за презентиране, за водене на записки, както ноутбук режим.

Pro x2 може да бъде конфигуриран по избор с последните Intel процесори от 7-мо поколение, предоставящи високата производителност, необходима на потребителите. Прикрепващата се с магнити към устройството клавиатура включва специални бутони, с които директно могат да се управляват гласови и видео конферентни връзки. Също така то предлага WLAN и опционален WWAN, както и батерия с до 11 часа живот. Стилусът HP Active Wacom Pen дава възможност за рисуване и водене на бележки, а вградената апликация и стойката на гърба на екрана улесняват презентирането и споделянето.

„Днес повече от 60% от представителите на т.нар. поколение Milennials работят от повече от една локация и до 2020 г. те ще са мнозинство сред работещите – обяснява Беноа Бонафай, вицепрезидент на отдел „Персонални бизнес системи“ за Европа, Близкия Изток и Африка в HP Inc. – Те искат привлекателни мобилни устройства, които да отговарят на техния стил на работа в непрекъснато движение, а ИТ специалистите се нуждаят тези устройства да са лесни за управление и поддръжка, но в същото време и сигурни.“

Изискванията на ИТ специалистите за сигурност, управляемост и живот на устройството са били сред ключовите области при разработката на Pro x2, подчертават от компанията. Устройството включва вграден четец за карти памет, сменяем SSD и HP Client Security Suite Gen3, заедно с опционален сензор за пръстови отпечатъци и NFC чип. Според HP Inc. Pro x2 е проектиран да издържи 3-5 години при стандартно бизнес натоварване.


HP Inc. представи ново хибридно устройство за бизнеса

© Computer World, Computerworld.bg

На изложението компанията представи и разширена гама от опционални аксесоари за устройствата x2 и x3:

  • HP Elite x3 Mobile Scanning Solution: Надграждайки Elite x3, представена на минало-годишния MWC, това решение цели да разшири ползите от x3 платформата отвъд мобилния специалист, правейки я подходяща за вертикални работни процеси от сектори като здравеопазване, служители на открито и на такива, които се занимават с търговия на дребно. Интегрираният баркод скенер може да се използва за проверка на цени, достъп до инвентаризация и CRM информация извън офиса и трансфериране към бекофис посредством свързване към докинг станция или към дисплей, мишка и клавиатура за пълно компютърно преживяване.

  • HP Pro x2 612 G2 Rugged Case: този предпазен калъф включва въртяща се на 360 градуса каишка за ръка, презрамка, поставка за стилуса, опционални портове и е съвместим с клавиатурата на Pro x2.

  • HP Elite USB-C Dock: Докинг станция, която позволява на потребителите да превърнат устройството си в десктоп и да включат няколко дисплея и устройства, докато зареждат, и е съвместима с устройства като Pro x2, HP Elite x2 1012 G1 или HP Elite x3, които имат мулти-функцията Type-C USB порт и такива, които поддържат Thunderbolt.

  • HP USB-C Travel Hub: За мобилни специалисти, които имат нужда от достъп до допълнителни периферни портове в движение, това решение предоставя възможност за свързаност с дисплеи, USB-C устройства и зареждане за Pro x2, Elite x2 или Elite x3.

  • HP Retail Case 12: Представен на NRF, това решение се комбинира с Pro x2, за да създаде възможност на търговски представители за мобилни продажби и провеждане на мобилни транзакции.

HP Pro x2 612 G2 е достъпен на цена от 899 евро.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X