Компютърен Хардуер

Samsung представи Galaxy Book – отговор на iPad Pro и Surface Book

Computer World

Нов таблет за професионална употреба представи Samsung на Световния мобилен конгрес (MWC 2017) в Барселона. Устройството работи под Windows 10, което го прави директен конкурент на серията Surface Pro на Microsoft. В същата категория е и предложението на Apple – iPad Pro.

За разлика от Surface Pro, който се предлага в един размер – 12,3 инча, Galaxy Book идва в два варианта – 10,6- и 12-инчов. (Apple iPad Pro също е с два варианта – 9,7- и 12,9-инчов.) По-малкият е оборудван с традиционен TFT LCD дисплей с резолюция 1920 на 1080 пиксела. По-големият пък е с AMOLED панел с разделителна способност 2160 на 1440 пиксела.

Също като продуктите на Microsoft, новите предложения на Samsung са оборудвани с чипове на Intel. 10,6-инчовият модел е със 7-мо поколение Core m3 процесор, работещ на 2,6 GHz, 12-инчовият е с 3,1-гигахерцов Core i5.

За Galaxy Book от компанията са подготвили и клавиатура, която позволява превръщане на продукта в 2-в-1 таблет, предлагащ функциите на пълноценен лаптоп. Аксесоарът се свързва чрез специални контакти, а не чрез Bluetooth, което според много потребители е по-добрият вариант. Клавиатурата няма вградена батерия и съответно няма нужда от зареждане. В комплект Samsung предлага с устройствата и стилуса S-Pen.

Освен професионалния Galaxy Book компанията представи в Барселона и потребителския таблет Tab S3. Той работи под управлението на Android 7.0 Nougat и идва с 9,7-инчов AMOLED дисплей. Външно устройството наподобява уголемен Galaxy S7 – разполага с със стъклени панели и метална рамка.

Tab S3 също е оборудван с клавиатура-калъф и идва в комплект със стилуса S Pen.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X