Компютърен Хардуер

Процесорите AMD Ryzen идват в началото на март

Computer World

Пускане на пазара в глобален мащаб на процесорите за настолни компютри Ryzen обяви AMD. Предварителните заявки започват с предложения от 180 ритейлъри и бутикови ОЕМ производители. Първоначално те ще са предназначени за РС геймърите, създателите на съдържание и ентусиастите. Машини от масов клас се очакват на по-късен етап. От компанията допълват, че са работили 4 години върху Ryzen, а инвестираните в процесора инженерни часове са над 2 млн.

“Преди четири години ние започнахме разработката на процесорното ядро „Zen“ с целта да предложим безпрецедентен поколенчески ръст в производителността и да върнем възможността за избор и иновациите на пазара за високопроизводителни компютри – каза д-р Лиса Су, президент и главен изпълнителен директор на AMD. – На 2 март ентусиасти и геймъри от цял свят ще могат да изпитат „Zen“ в действие, с пускането на нашата фамилия процесори Ryzen 7 и раздвижването на пазара на настолни РС.”

По време на събитие за световната преса, анализатори на бранша и партньори, AMD представи новата си линия настолни процесори. Флагманът на серията е Ryzen 7 1800X, като според компанията това е най-високопроизводителния в света 8-ядрен (и 16-нишков) настолен процесор. Ryzen 7 1700 пък е посочван за най-енергопестящия в света 8-ядрен настолен чип.

Продуктовите демонстрации показаха, как Ryzen 7 1800X надминава по производителност при подобни конфигурации 8-ядрения, 16-нишков Intel Core i7-6900K в Cinebench R15 и в Handbrake-базирано видео транскодиране, както и че показва сравнима производителност при 4К игрите.

За Ryzen AMD предлага нови охладители базирани на оригиналните кулери Wraith. Следващата еволюция в таз посока включва моделите Spire и Stealth, които, според компанията, предлагат надеждна и почти безшумна работа, която ентусиастите очакват от бранда Wraith. Заедно с Ryzen 7 1700 Wraith Spire ще се продава в ритейл кутии и ще бъде открит в ОЕМ системи.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X