Компютърен Хардуер

Fujitsu с нови хибридни таблети за бизнеса

Computer World

Три нови 2 в 1 таблета за бизнес потребители пуска на пазара Fujitsu. Моделите са оборудвани със системата за сигурност PalmSecurity на компанията и са базирани на последно поколение процесори от Intel.

Lifebook P727 представлява лаптоп, чиито 12,5-инчов екран може да се завърта на 360 градуса. Според Fujitsu устройството дава решение на дилемата „таблет или компютър“, давайки на бизнеса и двете в едно предложение. Всъщност, според компанията, машината предлага четири режима на работа – класически лаптоп, настолен компютър, таблет и т.нар. палатка. Сред опционалните възможности са 4G/LTE модемът и допълнителната батерия, даваща още 10 ч. живот на устройството.

Lifebook T937 предлага 13,3-инчов завъртащ се екран. Устройството тежи 1,3 кг., което, според компанията, го прави удачно решение както за работа както в офиса така и в движение – като ултрамобилен ноутбук или като таблет.

Stylistic R727 пък е вторият представител в серията Stylistic и представлява компютър с отделяема клавиатура, като в този случай 12,5-инчовият екран работи като таблет. Според компанията устройството е удачен избор за представители на висшия мениджмънт, на които се налага често да са на път.


Fujitsu с нови хибридни таблети за бизнеса

© Computer World, Computerworld.bg

От Fujitsu цитират изследване на IDC, според което таблетите ще изиграят ключова роля при дигиталната трансформация на предприятията, като хибридните устройства ще доставят на бизнеса необходимата продуктивност. В проучването е написано още, че таблетите са част от мобилните стратегии на 60 на сто от анкетираните компании. Също така две трети от респондентите обмислят придобиване на такива устройства в близко бъдеще. В сектори като образованието, хотелиерството, ресторантьорството, държавните структури и транспорта слагат таблетите сред своите топ приоритети.

Fujitsu Tablet Lifebook P727, Lifebook T937 и Stylistic R727 вече са налични за поръчка в Европа, Близкия изток, Индия и Африка.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X