Компютърен Хардуер

Нов монитор на Philips пести до 80% енергия

Computer World

Нов щадящ очите и спестяващ до 80 на сто енергия дисплей пуска на пазара лицензионният партньор на Philips – MMD. Моделът Philips 240B7QPJEB/240B7QPTEB предлага IPS матрица с 24 инча диагонал на видимата площ и 16:10 съотношение на страните.

Мониторът е маркетиран като екологичен и в основата на това стои интегрираният в него инфрачервен сензор, който изключва захранването, когато никой не седи пред него. Също така той е направен от 85% рециклирана пластмаса и отговаря на стандарта TCO Edge като по този начин минимизира производствения ефект върху околната среда.

Специалният LowBlue режим пък намалява количеството синя светлина, на която са изложени очите. Счита се че прекаленото излагане на такава светлина е вредно за тях. LowBlue работи в комбинация с технологията Philips Flicker-free – решение, което регулира яркостта и намалява трептенето.

„Вкъщи или на работното място хората работят рутинно с часове пред екрана – обяснява Артьом Хоменко, продуктов мениджър в MMD за монитори Philips за Европа. – Този дисплей е част от продължаващия ни стремеж да разработваме иновативни продукти, които помагат на хората да работят продуктивно и здравословно дори в продължение на дълги часове.”

Новият LCD дисплей Philips 240B7QPJEB/240B7QPTEB е с препоръчителна крайна цена 679/699 лв. с ДДС и вече е наличен в магазините за електроника.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X