Компютърен Хардуер

Logitech демонстрира решения за видеоконференции в София

Computer World

Професионални продукти за видеоконференции представи доставчикът на компютърна периферия Logitech в София. По думите на Мирослав Чавдаров, мениджър продажби в компанията в България, тяхната достъпност ги прави все по-широко разпространени и при малкия бизнес, който все повече разчита на видео връзка за повишаване на ефективността и намаляване на разходите.

Основно място сред продуктите за видеоколаборация заемат камерите с вградени аудио възможности от фамилията ConferenceCam. Те осигуряват възможности за връзка на екипи от 4 до 20 души. Предлагат възможности за насочване и увеличение, ъгли на видимост до 90 градуса и вградена хардуерна компресия на видео потока, което значително намалява изискванията към хардуера, към който са свързани. Според компанията в момента най-голям интерес предизвика моделът ConferenceCam Connect, който има възможност да работи на батерия, осигурявайки 3 часа работа при видеопредаване и до 15 часа на работа, ако се използва като говорител. Камерата предлага и възможност за стриймване на съдържание от мобилно устройство, използващо Android или Windows платформа, към телевизор или проектор.

Особено внимание е обърнато на качеството на звука – интегрираните продукти ConferenceCam GROUP могат да улавят звук от разстояние до 8 метра като при това филтрират шума, елиминират ехото и автоматично усилват гласа на говорещия, подчертават от Logitech. Устройствата автоматично засичат от коя посока идва гласът и активират един от четирите микрофона, за осигуряване на високо качество и отстраняване околния шум.

В моделната гама на Logitech за видеоконференции присъстват и продукти за персонална и мобилна употреба – уебкамерите и слушалките с микрофон от бизнес серията на Logitech, и преносимата станция Speakerphone P710e, която осигурява качествена аудио връзка, и може да служи като стойка за таблет или смартфон.

„Ентусиазирани сме да предложим завършени решения за видеоколаборация, достъпни дори за малки компании. Считаме, че този пазар главоломно ще нараства, затова Logitech вече предлага богато портфолио от качествен хардуер за употреба в конферентни зали или персонално, дори в движение – сподели още Мирослав Чавдаров. – Нашите продукти са директно съвместими с всички популярни софтуерни продукти за видео връзка, вкл. Skype for Business, Cisco Jabber, Zoom и др.”

Според официално представените данни, продажбите на Logitech за фискалната 2015 г. възлизат на 2,11 млрд. долара. Компанията доставя по 3 млн. продукта всяка седмица в 100 страни по целия свят, а времето от производството до доставката не надхвърля 2 седмици. Също така, по данни на компанията, тя е на водеща позиция с инсталирани над 130 хил. устройства за 2015 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X