Компютърен Хардуер

Zebra пусна професионални компютри приличащи на смартфони

Computer World

Два нови модела професионални мобилни компютри с дизайн, наподобяващ потребителско устройство пусна на пазара Zebra Technologies. Според компанията моделите TC51 и TC56 са лесни за употреба, подобно на смартфони, като същото време имат устойчивостта, функционалността и сигурността, които бизнесът изисква. Предназначени са за различни приложения в търговията и логистиката, куриерски услуги, сервизно обслужване и др.

TC51/TC56 притежават 5-инчов капацитивен сензорен екран, който може да се използва и с писалка, с ръкавици или когато е мокър. Според Zebra дисплеят предлага добра видимост дори на явка слънчева светлина. Процесорът е 6-ядрен с честота 1,8 GHz, като по данни на производителя консумира 15% по-малко енергия и в същото време приложенията работят 5 пъти по-бързо. Операционната система е Android Marshmallow, като за в бъдеще се предвижва преминаване и към следващите две версии на Android – N и O.

Една от основните разлики между потребителските устройства и индустриалните са показателите за устойчивост. Според компанията TC51 и TC56 понасят многобройни изпускания върху бетон или във вода и могат да се използват в запрашени помещения. Corning Gorilla Glass покритието осигурява индустриална защитеност на два от най-уязвимите компонента – сензорния екран и сканиращия прозорец.

Сканиращият модул SE4710 и PRZM Intelligent Imaging технологията разчитат линейни и двумерни баркодове от хартия и от екран на разстояние до 60 см.

Батерията на компютъра с капацитет 4300 mAh и осигурява неговата автономна работа в продължение на 14 часа. Акумулаторът може да бъде сменен без да е необходимо изключване на устройството.

TC51/TC56 предлагат още:

  • Гама аксесоари, които правят устройствата съвместими с всякакъв тип работен процес;
  • 13 MP задна камера със светкавица;
  • Програмируеми бутони на гърба на устройството и от двете му страни;
  • Говорители, които осигуряват 4 пъти по-голяма сила на гласа от тази при смартфоните, както и технология за премахване на странични шумове;
  • Две конфигурации според нуждата на клиента – стандартна: с включени Google Mobile Services (GMS) и професионална: без GMS – за по-високо ниво на поверителност и сигурност;
  • Mobility DNA - софтуерни инструменти за бизнеса

Баркод Системи България, като партньор на Zebra Technologies от най-високо ниво, вече предлага новите устройства на българския пазар.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X