Компютърен Хардуер

AMD обяви първите настолни компютри със 7-мо поколение PRO APU чипове

Computer World

AMD обяви пускането на пазара на 7-мото поколение AMD PRO APU (досега с кодово име “Bristol Ridge PRO”). Чиповете са проектирани за бизнеса и според компанията предлагат предлагат повишена изчислителна и графична производителност, защитеност и стабилност.

“През изминалите две години ние отбелязахме голям прогрес в сегмента на корпоративните клиенти. От началото на своето създаване в средата на 2014 г. доставките на AMD PRO процесори се увеличи с над 45%, давайки възможност на бизнесите в цял свят да опростят своите ИТ среди със защитени, високопроизводителни и надеждни решения – споделя Джим Андерсън, старши вицепрезидент и управител на поделението Computing and Graphics Business, AMD. – Ние сме особено радостни, че лидери в РС пазара като HP и Lenovo разширяват използването на AMD технологии в своите предложения за бизнес клиенти.”

Представянето на процесорите се състоя на конференцията Canalys Channels Forum, която се провежда в Мадрид, Испания, от 3 до 5 октомври. На нея бяха показани настолни системи от HP Inc. и Lenovo, оборудвани с новия хардуер от AMD. Машините идват с пълна поддръжка на Microsoft Windows 10 Pro характеристики като Device Guard, Windows Hello, Biometric Security и BitLocker Encryption.

Според AMD чиповете осигуряват до 14% по-добра изчислителна производителност и 22% по-добра графична производителност, както 32% по-добра енергийна ефективност спрямо предходното 6-то поколение продукти от PRO серията.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X