Компютърен Хардуер

HP с мащабно обновяване на портфолиото си от А3 принтери през 2017 г.

Computer World

16 нови платформи за принтери, на базата на които ще се разработват крайни модели, представи HP Inc. Компанията разполага с 3 PageWide и 13 LaserJet нови платформи, на базата на които ще бъдат предложени 54 A3 мултифункционални устройства, акомпанирани с набор от финишъри, като напр. телбод/подреждащо устройство, перфоратор, модул за подреждане и подшиване с телбод с голям капацитет.

Чрез мащабното обновяване компанията се надява да върне към печалба поделението си принтери, което за трите месеца до края на юли 2016 г. отбеляза 14 на сто спад на оборота, достигайки 4,4 млрд. долара. От компанията са изчислили, че сегментът на офисните копирните машини, към който насочват новата си гама, възлиза на 55 млрд. долара.

„С представените устройства и преосмислената дистрибуторска програма Managed Print Specialist, HP ще може да предостави най-модерната гама МФУ с формат А3 и лазерни печатни решения с формат А4 за офиса, в съответствие с продължаващата трансформация в индустрията от транзакционни продажби към обслужване и договорни отношения“, обясняват от компанията.

“Сложността на традиционните копирни машини прави ремонта и поддръжката твърде неефективни за нашите партньори и клиенти – посочва Енрике Лорес, президент „Изображения и печат“ в HP Inc. – Ние можем да променим статуквото със следващото поколение A3 мултифункционални принтери, които подобряват цялостното удовлетворение както за клиентите, така и за партньорите, и същевременно увеличават възможностите за растеж в управляваните печатни и документни услуги.“

Платформите HP PageWide Enterprise и Pro – с едва три компонента за подмяна – ще спомогне за намаляване на обслужващите разходи на партньорите, уверени са от HP Inc. Единичните и мултифункционалните устройства ще са със скорости на печат от 40 до 60 стр./мин. (до 80 стр./мин. в режим „General Office”) . Устройствата HP PageWide Pro ще са налични през пролетта на 2017 г., докато устройствата HP PageWide Enterprise ще бъдат пуснати на пазара през есента на 2017 г.

Управляваните многофункционални принтери HP LaserJet ще са налични като мултифункционални устройства с цветен или монохромен печат и скорости, вариращи от 22 до 60 стр./мин. Новите решения ще разполагат с дълготрайни компоненти, ще осигуряват кратки ремонтни срокове и ще бъдат налични през пролетта на 2017 г.

Компанията представя и HP Smart Device Services (SDS) – набор от облачни инструменти и базирани в устройствата сензорни възможности за значителното подобряване на сервизното обслужване. Технологията следи и диагностицира голям брой сервизни параметри с цел намаляване на времето за бездействие на устройството, както и разходите. Услугата може да предвиди нуждата от сервизиране на различни компоненти, още преди те да са се износили.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X