Компютърен Хардуер

Настолни компютри с иновативен дизайн от HP

Computer World

Два нови настолни компютъра, целящи да разчупят традиционните разбирания за подобен тип машини представи HP Inc. Pavilion Wave е проектиран за домашна употреба с акцент върху аудио преживяването. Elite Slice пък е модулен настолен компютър, създаден за комуникация и продуктивност.

HP Pavilion Wave предлага компактен дизайн с мощта на пълноразмерно десктоп устройство. Според компанията компютърът е изграден около напълно интегрирана и усъвършенствана аудио система, предназначена за използването на Cortana (виртуалният помощник на Micorosoft, вграден в Windows 10), слушането на музика, гледането на филми, воденето на разговори в интернет. Компютърът е проектиран в с триъгълна форма и разполага с параболичен рефлектор с вграден говорител в горната част, осигуряващ 360-градусово аудио.

Триъгълният дизайн включва три основни зони за компонентите: дънната платка е разположена в едната страна, твърдият диск се намира във втората, а охлаждането – в третата. Дизайнът на охлаждането използва топлопроводи за извличане на топлия въздух от дънната платка и видеокартата и изтласкването му през горната част на компютъра за безпроблемна и работа на устройството.

HP Elite Slice пък е най-малкият настолен компютър на HP. Според производителя това е и първото подобно модулно устройство бизнеса с безжична свързаност, позволяваща на потребителите да си сглобят компютър по свой собствен избор.


Настолни компютри с иновативен дизайн от HP

© Computer World, Computerworld.bg

Потребителите могат да избират измежду фабрични капаци или модули за добавянето на различни функционалности, в т.ч. капаците за сътрудничество HP Collaboration Cover или за безжично зареждане на мобилни устройства HP Wireless Charging Cover, както и модулите за монтаж, напр. аудио модула HP Audio Module (за виртуални срещи) или модула с оптично дисково устройство HP ODD Module.

Портфолиото включва и новото решение HP Elite Slice for Meeting Rooms – компютър, създаден специално за конферентната зала. Той съчетава съчетава HP Elite Slice с модулуите HP Collaboration Cover, HP Audio Module и софтуера Intel Unite за създаването на удобно бизнес конферентно решение.

„Съвременните потребители на настолни компютри искат стилни, иновативни и мощни устройства с възможност за нови преживявания – сподели Аким Кътлър, генерален директор на звеното за персонални системи на HP Inc. за региона на EMEA (Европа, Близкия изток и Африка). – Настолните компютри HP Pavilion Wave и HP Elite Slice са резултат от усилията на инженерите и дизайнерите на HP, които трансформират традиционния десктоп, преосмисляйки формата, размера и външния вид на устройствата, като същевременно добавят функционалност за нови приложения.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X