Компютърен Хардуер

HP представи компютри със защита от надничане

Computer World

Преносими компютри, чиито екрани предлагани предлагат повече поверителност чрез защита от „визуално хакерство“ представи HP Inc. При активирането на функцията осветеността на екрана се намалява с 95%, когато той се гледа под ъгъл, което не позволява на други да виждат възпроизведената на него информация.

Фунцията се казва HP Sure View, която ще бъде налична септември, като опция за лаптопите EliteBook 840 и EliteBook1040 Full HD. От компанията подчертават, че разработената в партньорство с 3M технология елиминира нуждата от допълнителни инструменти за защита на чувствителната информация. Потребителите трябва просто да натиснат клавиша F2, за да преминат незабавно в режим на поверителност.

HP Sure View помага на потребителите да работят по-уверено от публични места без да се притесняват, че данните на екрана ще бъдат видяни от някого, считат в HP Inc. Интегрирането на технологията директно в устройствата може да помогне на компаниите да отговарят по-добре на нормативните изисквания, особено в сектори като здравеопазването, обществения сектор и финансите.

Визуалното хакерство е истинска заплаха за чувствителните данни на компаниите, демонстрира неотдавнашното проучване „Global Visual Hacking Experiment“, проведено от института „Понемон” и финансирано от 3M. Експериментът показва, че 9 от 10 опита за придобиване на чувствителна търговска информация само с визуални средства са били успешни, a визуалното хакнатите части информация на опит са наброявали около 4. Визуалното хакерство може да засегне и продуктивността на служителите, тъй като близо 60% от тях работят извън офиса. Подобно изследване на същия институт и отново финансирано от 3M, разкрива, че служителите, използващи решение за визуална поверителност, могат да бъдат два пъти по-продуктивни, когато работят в непосредствена близост до други хора.

„Съвременната работна сила се отдалечава все повече от офис средата за сметка на по-публични локации, което позволява на хакерите да използват т.нар. „визуално хакерство“ и да събират поверителна информация, надничайки в чуждия екран – споделя Беноа Бонафи, вицепрезидент „Персонални системи за бизнеса“ на HP Inc. за региона на EMEA (Европа, Близкия изток и Африка). – Добавянето на HP Sure View към решенията ни за сигурност, предназначени за ноутбуците от серията Elite, дава на потребителите не само спокойствие, но и свободата да работят, където пожелаят, без да се притесняват, че излагат на показ чувствителни данни.“

„С нарастващата заплаха за сигурността на данните, все повече организации гледат все по-сериозно на проблема с визуалното хакерство – заяви Макото Иши, вицепрезидент и генерален директор на звеното за дисплей материали и системи в 3M. – Създадена чрез интегрирането на 20-годишния технологичен опит на 3M в областта на оптичните филми в екрана за поверителност, технологията HP Sure View спомага за решаване на проблема със защитата на чувствителната информация чрез едно първокласно решение, създадено специално за отворените работни среди и мобилните потребители.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X