Компютърен Хардуер

HP Inc. подготвя „най-малките в света“ многофункционални принтери

Computer World

Две компании многофункционални печатащи устройства от серията DeskJet ще пусне на пазара HP Inc. през септември. Според компанията моделите HP DeskJet 3775 и 3785 а наполовина по-малки от останалите мастиленоструйни машини в своя клас. Те са насочени към представителите на дигиталното поколение, които искат да печатат от Facebook, Instagram и пр.

Въпреки малкия си размер продуктите съчетават възможности за печат, сканиране и копиране, както и улеснена мобилна настройка.

Всъщност именно възможността за печат директно от мобилни устройства е едно от основните предимства на DeskJet 3775 и 3785. Връзката с машините се осъществява чрез безплатния софтуера HP All-in-One Remote. Той осигурява ключови функции за безжичен печат, копиране и сканиране през повечето смартфони и таблети, вкл. устройствата на Apple и такива с Android и Windows, посочват от компанията. Предвидена е и Wi-Fi Direct опция, която позволява печатане дори при отсъствие на мрежа.

Потребителите могат да печатат, споделят и създават персонализирани снимки от Facebook, Instagram, Flickr или директно през телефонната камера или албум с помощта на още едно безплатно приложение – HP Social Media Snapshots. В допълнение компанията предлага и самозалепваща се фотохартия с размер 4х5, създадена, улесняваща декорирането на спалнята с разпечатки или тяхното споделяне с роднини.

„Потребителите мечтаят за малки, безжични устройства, които се вписват в начина им на живот и им позволяват да останат свързани, социални и продуктивни навсякъде – споделя Сю Ричардс, генерален мениджър и вицепрезидент на звеното за потребителски печат в HP. – Новият DeskJet на HP преобръща традиционния потребителски печат с иновативния си, забавен дизайн и интуитивна мобилна свързаност от почти всяко устройство или социална мрежа.“

Новите цветни DeskJet 3775 и 3785 ще бъдат налични при избрани търговци на дребно през септември на стартова цена от 69,99 евро.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X