Компютърен Хардуер

Лаптоп с дебелина 10,4 мм. от HP Inc.

Computer World

Тънък ноутбук, с дебелина малко над сантиметър, представи HP Inc. Според компанията новата 13,3-инчова машина, принадлежаща към серията spectre, е най-тънката в света. Премиерата се състоя по време на международната конференция на „Ню Йорк Таймс“, посветена на луксозните продукти.

Тънкият корпус на новия HP Spectre не е за сметка на хардуерните показатели. Вместо традиционно използваните Intel Core M процесори в подобни модели, от компанията са успели да „напъхат“ в лаптопа Core i5 или i7 чипове. Останалите хардуерни показатели включват до 8 GB RAM и до 512 GB твърд диск. Дисплеят е с Full HD резолюция и е изцяло покрит с Corning Gorilla Glass. Звукът пък е поверен на говорители на известната марка Band and Olufsen.

Корпусът на устройството е от фрезован алуминий, а плоскостите – от въглеродни нишки. Благодарение на това теглото също е сведено до минимум – 1,1 кг. Батерията е разделена на две части позволява до 9 ч. автономна работа.


Лаптоп с дебелина 10,4 мм. от HP Inc.

© Computer World, Computerworld.bg

„Все повече потребители гледат на технологиите днес като на възможност да изразят собствения си стил. Те искат ултра тънко устройство от висок клас, което не прави компромис с мощта или производителността – споделя Луи Перин, директор „Потребителски продукти“ в отдела за персонални системи на HP Inc. за региона на Европа, Близкия изток и Африка. – HP отговори на това търсене като пренаписа правилата в дизайна и изработката и създаде най-тънкия лаптоп в света, съчетаващ красив дисплей „от край до край“, мощта на Intel Core i процесорите и първокласно охлаждане за невиждано до момента премиум компютърно изживяване.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X