Компютърен Хардуер

Литиево-йонни батерии в трифазните UPS решения на Шнайдер Електрик

Computer World

Литиево-йонни батерии използва за част от своите трифазни UPS решения френската компания Шнайдер Електрик. Li-ion ще се предлагат като алтернатива на VRLA акумулаторите. Според доставчика те са със значително по-малък размер и са с по-дълъг живот.

Според Шнайдер Електрик (Schneider Electric) литиево-йонните батерии заемат само една трета (или дори по-малко) от мястото, което би трябвало за VRLA батерия със сравними параметри. Това помага на потребителите да предвидят повече място за ИТ оборудване, както и да намалят разходите да охлаждане на системите. По-продължителният им живот пък намалява разходите по поддръжка.

„Въпреки че VRLA батериите остават предпочитани поради по-ниската си цена и голямата си надеждност, литиево-йонните стават все по-атрактивни за голяма част от потребителите – обяснява Петър Николов, директор ИТ бизнес в Шнайдер Електрик България. – Докато преди разликата в цените на съпоставими модели от двата вида беше голяма, то в последните години тя намалява и клиентите ни все повече могат да се насочат и към това решение.“

Разновидности на UPS решенията на компанията с Li-ion батерии са налични за избрани проекти, поддържащи Symmetra MW, Galaxy 7000 и Galaxy VM, като изборът ще бъде разширен през втората половина на 2016 г. и в началото на 2017 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X