Компютърен Хардуер

Dell пуска компютри и работни станции за виртуална реалност

Computer World

Компютърни конфигурации и работни станции за ползване и създаване на съдържание от типа виртуална реалност (VR) за HTC Vive или Oculus Rift обяви Dell. Също така компанията обяви и минимални хардуерни изисквания за оптимално VR преживяване. Машините са разработени в сътрудничество с Adobe, Dassault Systems, Intel, AMD и Nvidia.

Обновените работни станции Dell Precision Tower 5810, 7810 и 7910 и Rack 7910 са подобрени с нови Intel Broadwell EP процесори, които имат повече ядра и производителност за многонишкови приложения, които са идеални за професионално моделиране, анализ и изчисления.

Като допълнителни опции се предлагат професионални графики от AMD и NVIDIA, както Dell Precision Ultra-Speed PCle дискове.Също така компанията разширява също своите предложения за водно охлаждане, които (по нейни данни) подобряват акустиката на системата с до 38 процента.

По думите на Дан О’Брайън, вицепрезидент на отдела за виртуална реалност в HTC, виртуалната реалност има потенциал не само в гейминг сферата, но за области като образованието, инженеринга, медицината, дизайна и търговията.

Работните станции с новите хардуерни опции Dell Precision Tower 5810, 7810 и 7910 и Rack 7910 могат да бъдат закупени директно от сайта на Dell от 5 април.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X