Компютърен Хардуер

Професионален 5K монитор от Philips

Computer World

Професионален монитор с 5К резолюция - 5120 x 2880 пиксела, четири пъти повече пиксели от Quad HD (1440p) и 50% повече в сравнение с Ultra HD (2160p) обяви лицензният партньор на Philips MMD. Това е първият подобен продукт в pпортфолиото на компанията.

Според производителя новият 27-инчов Philips 275P4VYKEB е фабрично калибриран и осигурява 99% фабрично калибрирано съответствие на цветовете с Adobe RGB и 100% с sRGB. С поддръжката на 10-битов цвят, новият дисплей предлага богата дълбочина и може да показва над един милиард различни цветове. 12-битовата вътрешна обработка допълнително „изглажда“ цветопредаването – без градации или лентови нюанси.

От там обясняват, че 5K резолюцията добавя допълнителни 1000 хоризонтални линии и 700 вертикални реда от пиксели към екранната площ в сравнение с 4К монитор. По този начин се осигурява допълнително място, което помага на потребителите да работят по-продуктивно и ефективно, получавайки място за допълнителен CAD инструмент например. По този начин се избягва и необходимостта от добавяне на втори монитор и така се намалява умората у потребителя, на който вече не се налага да мести погледа си и да префокусира върху два екрана.

Дисплеят разполага още с уебкамера и микрофон за съвместна работа и споделяне с колеги и клиенти, както и с вградени високоговорители за живо аудио възпроизвеждане. Също така поддържа USB 3.0 свързаност, като един от портовете позволява и бързо зареждане на мобилни устройства.

Новият Philips 275P4VYKEB с препоръчителна крайна цена от 3099 лв. с ДДС ще бъде наличен в началото на месец април.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X