Компютърен Хардуер

Xerox, HP, Lexmark и Ricoh – лидери при управляемите печатни услуги

Computer World

Анализаторът Google отново позиционира Xerox като водеща организация сред лидерите в сектора на управляемите печатни услуги и управление на съдържанието за 2015 г. От компанията подчертават, че получават признанието за осма поредна година.

Освен Xerox в „Магическия квадрант на управляемите печатни услуги и управление на съдържанието“ като лидери са изброени още HP Inc., Lexmark и Ricoh. Като визионери от анализатора посочват Konica Minota и Kyocera Document Solutions. В квадранта на Претендентите (Challengers) пък е налице само една компания – Canon. Като нишови играчи пък са посочени Toshiba и ARC Document Solutions.

В изследването си Gartner разглежда нарастващата роля на управляемите печатни услуги (MPS) заедно с услугите за управление на съдържанието на документите (MCS), които са тясно свързани с MPS и се фокусират върху подобряване на вътрешните комуникации в организацията, поясняват от Xerox.

От компанията разделят MPS стратегията си на три етапа:

  • Оценка и оптимизация – събиране информация в реално време за поведението на служителите, свързана с печата на документи за идентифициране на възможности за подобряване на ефективността на работа.

  • Сигурност и интеграция – анализът на събраната информация води до по-интелигентни решения за печат чрез оптимизиране на печатната среда.

  • Автоматизация и опростяване – автоматизираната обработката на документи елиминира нецелесъобразните ежедневните офис процедури; на наслужителите вече не им се налага да извършват ръчни процеси като споделяне, поставяне на бележки, запазване и защита на документи и данни.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X