Компютърен Хардуер

Lenovo ще представи обогатена серия X1 устройства на CES 2016

Computer World

Модулен таблет, лаптоп с обръщащ се екран и настолен компютър са новите попълнения в X1 серията на Lenovo. Устройствата ще бъдат представени официално на изложението CES 2016, което ще се проведе от 6 до 9 януари в Лас Вегас, САЩ.

Таблетът ThinkPad X1 позволява добавяне на функционалности чрез съединяващи се модули. Те включват: допълнителна батерия, мини проектор, както и устройство с две камери за 3D сканиране. Към устройството се предлага и пълноразмерна клавиатура, като двата продукта тежат общо 1,089 кг. Според Lenovo това е първият Windows таблет с на LTE. Също така ThinkPad X1 предлага и сменяем заден панел за по-лесно обслужване и ъпгрейди.

ThinkPad X1 Yoga е тънък лаптоп, с дебелина 1,68 см и 1,270 кг тегло. Продуктът предлага OLED дисплей. Той е оборудван с патентованата Lift and Lock клавиатура, която прибира клавишите в режим на таблет (при „обръщане“ на екрана). Съшо така устройството разполага и с активна писалка за маркиране на текст или водене на бележки.

Настолният ThinkCentre X1 AIO според компанията е най-тънкият компютър от типа всичко-в-едно (all-in-one, AIO) в света. Дисплеят му е 28,8-инчов, като от Lenovo подчертават, че тънкият дизайн не е за сметка на здравината. Освен от това от посочват оче, че компютърът е преминал успешно 8-часов тест за прахоиздръжливост в симулационна зала, която пресъздава условията от 10 години използване в офис среда.


Lenovo ще представи обогатена серия X1 устройства на CES 2016

© Computer World, Computerworld.bg

Познатият 14-инчов ултрабук ThinkPad X1 Carbon пък предлага повече опции за дисплея, повече оперативна памет и капацитет на сториджа, разширени възможности свързване и намалено тегло.

Lenovo пуска на пазара и монитор от същата серия, ThinkVision X1, който според компанията е първият в света с ТUV Eye-Comfort сертификат. 27-инчовият дисплей предлага разнообразни опции за свързване, както и USB Type-C порт.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X