Компютърен Хардуер

АДСИС постига 50% ръст на оборота за 2015 г.

Владимир Владков

Владимир Владков

Над 50% ръст на оборота за 2015 г., голяма част от който се дължи на продажбата и внедряването на собствени сървърни системи отчита АДСИС. „Компанията не продава просто продукти, а предоставя завършени решения за специфични проблеми и проекти на своите клиенти и партньори“, заяви на годишната среща на АДСИС управителят на компанията Николай Вачев. „Нашето мото винаги е било да сме на върха на технологията и да внедряваме най-новите стабилно работещи решения, водейки се от приложимо и технологично издържано решение, което клиентите могат да си позволят. Именно тези клиенти през 2015 г. ни повериха редица своите проекти, както големи, така и по-малки“, допълни Вачев.

За АДСИС най-важният източник на приходи са сървърите под собствена марка на компанията, като 95% от тях са базирани на Intel. Освен това фирмата внедрява системи за съхранение на данни на Synology и Infortrend. “Правим и доста работни станции, системи с малък форм фактор, предназначени за бизнеса, както и специфични решения при малките компютри“, заяви Вачев. Адсис предлага цялата продуктова гама на Supermicro – от дънни платки през цели шасита, блейд системи, системи за съхранение и комутатори. От 2 г. доставя и решения на ASRock, включително barebone системи, поддържащи голям брой видеокарти, комутатори на Quanta, RAID контролери на LSI (името им се запази, макар че от 1 г. компанията се нарича Avago Technologies), мрежови решения и защитни стени на Barracuda, както и сървърни дискове на Hitachi.

АДСИС е партньор на българската фирма Tiger Technology вече повече от 10 г., когато внедрява първата система MetaSAN на Tiger у нас, но в момента засилва своето партньорство предвид нарасналите потребности на българските ТВ компании от по-ефективни решения за съхранение на продукционни файлове.

Tiger Technology не е много позната у нас, макар че над 10 г. се занимаваме с метадейта контролери, сърцето на SAN системите. „Познати сме в света с MetaSAN. Предлагаме софтуера TigerStore, който преобразува системите за съхранение на клиентите в интелигентни многопотребителски системи за работни процеси, осигуряващи блоков достъп от Ethernet и Fibre клиенти“, обясни Никола Апостолов от Tiger Technology. Освен това компанията е разработила и 4 нови устройства - TigerBox 1 (с 4 отсека за дискове), TigerBox – решение за 16 директни Ethernet и Fibre клиенти, както и вариантите Tiger Serve 1 и Tiger Serve, като първото предлага висока степен на отказоустойчивост. „В България работим с БИГ Брадър, като нашето решение обслужва продукционните нужди и на трите актуални сезона“, заяви Апостолов.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X