Компютърен Хардуер

Новият мобилен компютър Zebra VC80 се вгражда в кранове

Владимир Владков

Мобилен достъп до всички приложения предоставя на операторите на подемно-транспортни машини новото устройство VC80 на Zebra Technologies. С негова помощ те могат да изпълняват задачите си по-бързо и прецизно, обясняват от Баркод Системи България, бизнес партньор на Zebra.

“Компактният дизайн на VC80 позволява лесното му монтиране във всякакви видове мотокари, електрокари и кранове. Подходящ е за употреба и в тежки индустриални условия както на закрито, така и на открито – складове, дистрибуционни центрове, летища, пристанища, разпределителни гари и др.“, добавят от Баркод Системи.

Zebra VC80 притежава висока степен на защита от прах и влага (сертификат IP66) и е устойчив на удари и вибрации. VC80 е единственото устройство от този клас, което има функции, специално създадени за работа в хладилна среда. Опасността от замръзване или конденз е елиминирана посредством нагреватели на екрана, батериите и корпуса, а температурни сензори контролират степента на нагряване.

Мобилният компютър има две опции за екрана – 1000 NITs - изключително ярък екран, подходящ за употреба на открито, и 400 NITs - за използване на закрито. Избор има и по отношение на процесора – двуядрен на 1,33 GHz с 2GB RAM или четириядрен на 1,91 GHz с 4 GB RAM. Zebra VC80 поддържа най-новите Wi-Fi стандарти 802.11a/b/g/n/ac с възможност за външна или вътрешна антена според изискванията на конкретното приложение. Устройството работи под операционна система Windows Embedded Standard 7 или Windows 7 Professional, съвместимо е и с Windows 10.

Zebra VC80 предлага разнообразни опции за монтиране дори в ограничени пространства. Има дори възможност за бързо освобождаване - само 10 секунди мобилният компютър може лесно да се премести в друг мотокар при нужда. Най-уязвимият компонент – сензорният екран, може да се смени на място и по този начин се намалява времето за ремонт.

„VC80 предлага всички възможни портове за добавяне на баркод скенер, мобилен принтер, микрофон и др. Програмируемите клавиши улесняват сложните процеси, а сензорният екран е пригоден и за работа с ръкавици, допълват от Баркод Системи България, която вече предлага новия мобилен компютър на българския пазар.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X