Компютърен Хардуер

Dell обнови своите лаптопи от серията XPS и добави 2-в-1 устройство

Computer World

Dell освежи линията си производителни мобилни компютри XPS и добави към тях нов хибриден компютър. Машините са базирани на 6-то поколение Intel Core процесори и работят под операционната система Windows 10.

XPS 12 2-в-1 e новото попълнение в серията и предлага на потребителите отделящ се от клавиатурата дисплей, като по този начин устройството се превръща в таблет. Двете части на устройството се крепят едно за друго посредством магнити, когато според компанията позволява на потребителя да преминава между двата режима на работа с една ръка. От там допълват още, че това е единственото 2-в-1 устройство с 4K Ultra HD опция на монитора. Оборудвано е и с две камери – 8MP камера и 5MP предна. – XPS 12 дава възможност на потребителите да уловят техния свят, така както те го виждат. Клавиатурата е с подсветка за работа в движение, а калъфът Dell Premier Folio, което осигурява на таблета различни възможности за позициониране. Устройството ще се предлага и в България, като засега цената му не се споменава.

XPS 13 предлага подобрена производителност, благодарение на новия процесор и увеличените твърд диск и оперативна памет (до 1TB PCIe SSDs и 16GB RAM). Според Dell машината продължава държи лидерството за най-малък 13-инчов лаптоп. Устройството предлага още над 18 часа живот на батерията, което, според компанията, също е рекорд. Ноутбукът се продава в САЩ от 8 октомври на цени, започващи от 799 долара.

XPS 15, най-големият модел, също е рекордьор в своята категория. Според Dell благодарение на минималната рамка на монитора лаптопът е най-малкия 15-инчов лаптоп на планетата. Дебелината на корпуса му е между 11 и 17 мм, а теглото започва от 1,78 кг. Устройството предлага подобрена производителност благодарени на графичната карта NVIDIA GeForce GTX 960M с 2GB GDDR5. Продуктът е наличен в САЩ от 8 октомври на цени, започващи от 999 долара.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X