Компютърен Хардуер

Нови индустриални таблети на Zebra дават избор между Android и Windows

Computer World

Нови бизнес таблети пуска на пазара Zebra Technologies – фирмата, която придоби бизнеса с мобилни решения на Motorola Solutions. Устройствата дава възможност за избор на операционната система – Android 5.1 (Lollipop) или Windows 8.1.

Също така се предлага във два варианта, моделите ET50 и ET55, като първият предлага WLAN свързаност с поддръжка на 802.11a/b/g/n, а вторият – WAN. Според компанията ET50 е подходящ за работа на закрито, а вторият – навън. Android версията поддържа платформата Mx (Extensions), чрез която се добавят функционалности, трансформиращи Android в една по-пригодена за бизнеса операционна система. Налице е и избор по отношение на размера на екрана – 8.3 или 10.1 инча.

Екраните на таблетите са защитени с Corning Gorilla Glass 3 покритие с дебелина 1,3 мм. IP65 сертификатът пък гарантира, че устройството може да работи при запрашена среда и в случай на заливане с течност. Предвидена е и допълнителна защитна рамка, увеличавща здравината – без нея таблетът е устойчив на падане от 1 метър върху бетонова повърхност, с нея този показател се увеличава до 1,8 м.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X