Компютърен Хардуер

IFA 2015: Хибриден лаптоп с 4K дисплей от Toshiba

Computer World

Хибриден лаптоп с 12,5-инчов Ultra HD 4K дисплей представи Toshiba по време на изложението IFA 2015, което се провежда от 4 до 9 септември в Берлин, Германия. Toshiba Satellite Radius 12 предлага пет режима на употреба и е базиран на току-що представеното ново 6-то поколение процесори на Intel (познати като Skylake).

По думите на Сандор ван дер Хам, вицепрезидент „Потребителски лайфстайл продукти и услуги“ за дивизия преносими компютри в Toshiba Europe новото устройство е първият хибрид, предлагащ Ultra HD 4K дисплей. „Клиентите ни ще могат да се възползват от пълноценна работа с всички нови функционалности на Windows 10 и мощността на последното поколение процесори Intel Core T – обяснява още той. – Със Satellite Radius 12 ние посрещаме нуждите на технологичните ентусиасти, които не правят компромис с производителността, качеството и удобството при използване както за работа, така и за забавление.”

Дисплеят на хибрида е с IPS матрица и е цветово калибриран и сертифициран от Technicolor, а софтуерът Chroma Tune дава възможност за допълнително прецизиране на цветовете според съдържанието, което се разглежда. Satellite Radius 12 се предлага и с вариант с Full HD дисплей, като и двата модела се отличават с яркост на екрана от 350 нита, подходяща за работа навън. Екранът е защитен с Corning Gorilla Glass NBT.

Звукът е поверен на високоговорители harman kardon с технология DTS Studio Sound. Благодарение на опцията Bluetooth Link потребителите могат да слушат музика на говорителите на Satellite Radius 12 от съвместим смартфон или таблет, без да трябва да звързват кабели.

Останалите хардуерни показатели на устройството включват твърдотелен диск (SSD) с обем 512GB и 8GB RAM. Опциите за свързване включват един високоскоростен USB 3.1 Type-C Gen 2 порт, поддържащ скорост на пренос на данни до 10Gbps.

Лаптопът е с дебелина от 15,4 мм и тегло от 1,32 кг., а батерията предлага до 8 часа живот между зарежданията. 360-градусовата панта позволява споменатите пет режима на работа – лаптоп, таблет, тейбълтоп, презентация и публика.

Toshiba Satellite Radius 12 ще е наличен в Европа през четвъртото тримесечие на 2015 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X