Компютърен Хардуер

Монитор на Samsung зарежда безжично смартфони

Владимир Владков

Samsung Electronics обмисля да намали плетеницата от кабели в дома ви, създавайки монитор, който може безжично да зарежда смартфони и други мобилни устройства.

Мониторът SE370 ще се предлага във варианти с 23,6-инчов и 27-инчов дисплей, като това ще е първият в индустрията монитор, който ще има вградена станция за безжично зареждане, обяви южнокорейският производител в понеделник, 27 юли.

Вашият телефон обаче трябва да поддържа стандарта за безжично зареждане Qi, разработен от консорциума Wireless Power Consortium (WPC) и поддържан от производители като Samsung, Sony, LG, HTC и Huawei.

Зареждащата зона е в стойката на монитора, а когато се ползва, светват LED светлини. Мониторът е с резолюция 1920 x 1080 и е оптимизиран за видео игри, с богати черни нюанси при режим за игри. Екранът няма да забави графичната работа, тъй като времето за реакция е 4 милисекунди, добавят от Samsung.

Мониторът SE370 е съвместим с Mac OS X и Windows 10, поддържа режим за намаляване умората на очите, който намалява синята светлина. Според някои специалисти именно тя причинява умора на очите.

Samsung не обяви цени за монитора SE370.

Флагманските смартфони на компанията Galaxy S6 и GS6 edge поддържат и двата конкурентни стандарта за безжично зареждане - Qi и Power Matters Alliance (PMA). По-рано тази година Samsung представи и собствена зареждаща плочка.

Най-новата спецификация Qi, обявена миналия месец, ще позволи на производителите да предоставят много по-бързо безжично зареждане. Платформата бе възприета и от компании като IKEA, която пусна колекция мебели през април с вградени зареждащи станции Qi.

Qi се конкурира с PMA и друга технология - Alliance for Wireless Power (A4WP). Двете организации обявиха сливането си през юни, като името все още е обект на дискусии.

IDG News Service, Токио

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X