Компютърен Хардуер

Центърът за данни Датикум внедрява флаш-базирани устройства

Computer World

Инвестиция за внедряване на твърдотелни устройства (SSD) за съхранение на данни обяви „Датикум“. Предимствата на SSD устройствата, в сравнение с традиционните твърди дискове (HDD) включват възможност за обработка на голям обем от входно-изходни операции (IOPS), намалено потребление на процесорен ресурс, по-висока производителност, висока скорост на трансфер на данни, ускорено компилиране на файлове, по-бърза обработка на видео изображения, както и ускорено зареждане на клиентските системи, обясняват от компанията.

От там допълват още, че тези предимства превръщат Flash SSD в най-подходящата технология за критични бизнес системи и приложения, интензивна работа със сървъри за бази данни, индексиране, обработка на логове и големи файлове, поддръжка на портали с високо потребление, както и на системи за управление на бизнеса от клас ERP (Enterprise Resource Planning).

„Именно желанието да съдействаме на нашите клиенти в справянето с предизвикателствата, пред които се изправя бизнесът им, се оказа решаващо за направената инвестиция – споделя Росен Маринов, изпълнителен директор на Датикум АД. – Flash SSD Storage е отговорът на клиентските нужди от пространство за съхранение на динамична информация и по-бързо обработване на входно-изходните операции, от увеличаване продуктивността, а също така и на скоростта при достъпване и предоставяне на динамично съдържание от различни бази данни.“

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X