Компютърен Хардуер

Дигиталният печат – възможност за успешен бизнес

Computer World

Събитие, посветено на актуалните решения за дигитален производствен печат на Canon и Oce Technologies (която е част от японската компания от 2010 г.) се проведе в София. По думите на Йоханес Остербауер, мениджър професионални решения за печат в представителството на Canon за Централна и Източна Европа, индустрията се променя постоянно през последните 15 г. Той цитира анализаторски данни, според които обемът отпечатани страници в световен мащаб ще продължи да се свива, като през следващото десетилетие се очаква да намалее с 11%.

Според мениджъра обаче тези данни не трябва да бъдат разглеждани твърде повърхностно. При разбивка по категории се оказва, че дигиталният печат е с добри перспективи, като при него се очаква ръст от 150% за същия период. Остербауер определи този сегмент “възможност за заинтересованите страни в бизнеса”. Дигиталният печат отговаря на съвременните нужди на клиентите, както и на набиращия популярност модел “печат при поискване” (print on demand).

По думите на Остербауер често срещан проблем в сегмента е, че въпреки наличието на добри портфейли от продукти, повечето компании не знаят как точно да оферират клиентите си.

За да помогнат на клиентите си точно в тази насока, организаторите на събитието бяха поканили за лектор и специалист в областта на маркетинга – Джаки Хобсън от британската агенция UP marketing, която разказа на събралите се гости възможностите за приложение на дигиталния печат в областта на маркетинга (Cross media marketing for printers).

Друг лектор бе Веселин Ангелов, изпълнителен директор на Издателски компекс към УНСС, който пък сподели своя опит от използването на дигиталния печат за нуждите на университетското издателство.

Събитието бе организирано от Canon България и фирмите Кантек и Саванто.

Делян Манолов, собственик на Саванто, определи трите компании като отбор, благодарение на съвместните усилия на който клиентите могат да разчитат на повече сигурност и професионализъм. “От една страна можем да ви предложим опита на Саванто в работата с професионални машини, опитен дилър – Кантек, който покрива цялата страна, както и световния концерн Canon”, обясни той.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X