Компютърен Хардуер

Nvidia продължава да печели предимно от графични процесори

Computer World

9% ръст в продажбите си за четвъртото тримесечие на миналата година отчита Nvidia. 1,25 млрд. долара е бил оборотът на компанията, като чистите приходи са се увеличили дори повече – 31%, достигайки 193 млн. долара.

Въпреки много заявления от страна на изпълнителния директор на производителя, Джен-Сан Хуан, че той е готов да навлезе на пазара на автомобилната електроника с продукти на база на платформата Tegra, основните приходи за компанията засега продължават да бъдат графичните процесори. Те формират 1,07 млрд. долара от оборотта на компанията. Продажбите на Tegra пък бележат спад с 15 на сто, в сравнение с четвъртото тримесечие на 2013 г. и 33% в сравнение с предходата четвърт на миналата година, достигайки едва 112 млн. долара. Междувременно оборотът от графични процесори GeForce нараства с 38%.

Въпреки всичко Джен-Сан Хуан полага усилия да изведе Nvidia на нови пазари. В изказване по повод финансовите резултати от последните месеци на миналата година, той подчертава стратегическата важност на разработки като гейминг таблета Shield, автомобилните системи Drive, платформите за виртуализация на графични приложения Grid и системите за паралелни изчисления Tesla.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X