Компютърен Хардуер

Нови компютри и извит монитор от Dell на CES 2015

Computer World

Бизнес и геймърски преносими персонални компютри показа Dell по време на изложението CES 2015. Сред представените компютри на компанията бяха XPX 13 - най-малкият 13-инчов, според нея, лаптоп в света; нови Alienware машини за играене на игри и нови попълнения в линията Inspiron.

На CES Dell показа геймърските ноутбуци XPX 13 и XPX 15. Първият от двата е описван като „най-малкият 13-инчов лаптоп в света “. Устройството предлага 15 ч. живот на батерията и опционалният UltraSharp Quad HD+ infinity дисплей с 5,2 мм. рамка. Петото поколение процесори Intel Core и твърдотелният диск гарантират пъргава работа, докато лекият форм фактор (от 1,18 кг) правят продукта лесен за пренасяне и използване навссякъде. По-големият модел, XPS 15, пък се предлага с 4K дисплей. Двата лаптопа ще бъдат пуснати на пазара на 20 януари на цени съотвено 1399 и 1849 евро.

Още два производителни ноутбука показа компанията по време на изложението - Alienware 15 и 17. И двете устройства включват четириядрени процесори Intel Core i7 и графики Nvidia GTX 980m. Също така те са с 20% по-тънки и са съвместими с продукта Alienware Graphics Amplifier, предлагащ възможност за използване на десктоп видеокарта за повишаване на графичните възможности на лаптопа. Двете машини вече са на пазара на препоръчителни цени съответно 1499 и 1749 евро.

Семейството на Inspiron също е обогатено с нови предложения, в това число Windows лаптопа Inspiron 15 7000 Series, удостоен с отличие за иновации на CES 2015. Той предлага 5-то поколение Intel Core процесори и опционален 4K опцияувтсвителен на допир екран.

Dell също въвежда Intel RealSense 3D Camera Front F200 при Inspiron 23 All-in-One десктопа. Тя дава възможност за нови начини за общуване в игрите, забавлението, сътрудничеството и създаването на съдържание, което позволява на потребителите да изтеглят нови приложения от библиотеката на Intel App Showcase и да се възползват от възможностите й за измерване на дълбочината. Потребителите могат да играят с жестове в приложенията и да използват камерата за 3D сканиране и 3D печат.

При мониторите новост е пускането в продажба на извития Dell UltraSharp 34 Monitor U3415W. Според компанията 34-инчовият дисплей със съотношение 21:9 „оптимизира видимостта и намалява движенята на очите, като по този начин създава значително по-голям комфорт, отколкото при плосък екран“. Мониторът вече е наличен на цена от 899 евро.


Нови компютри и извит монитор от Dell на CES 2015

© Computer World, Computerworld.bg

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X