Компютърен Хардуер

Корпоративни функции в Synology DiskStation Manager 5.1

Владимир Владков

Многобройни нови функции, подходящи са корпоративни клиенти, включва новата версия 5.1 на софтуера Synology DiskStation Manager, управляващ облачното съхранение и NAS устройствата на производителя. След 6 седмици на бета тестове, по време на които много потребители са дали своите коментари за новите функции, компанията пусна софтуерното приложение, обявиха от Адсис, дистрибутор на Synology за България.

Все повече потребители ползват по няколко мобилни устройства всеки ден, което стимулира ръста на различните типове съхранение в облака. Чрез своите решения за частен облак Clоud Station и Cloud Sync, Synology отговаря именно на тази тенденция.

В новата версия 5.1 на софтуера DiskStation Manager 5.1 за решенията Clоud Station и Cloud Sync са включени дузина впечатляващи функции и подобрения.

Предлагат се например нови мерки са сигурност. Security Advisor анализира настройките на системата, силата на паролата, мрежовите предпочитания и премахва разпознат зловреден код. Допълнително AppArmor блокира зловредни програми и те не могат да стигат до системните ресурси, пакетите се подписват цифрово, за да се избегне употребата на подправен изпълним код.

Версия 5.1 предлага и функции за подобряване на продуктивността. Чрез Proxy Server се ускорява браузването в Интернет, като същевременно мрежата се защитава чрез разнообразни опции за кеширане, филтриране и автентификация. Чрез File Station вече можете да свържете с отдалечен FTP или WebDAV сървър, обясняват от Адсис. Чрез CardDav сървърите вече може да се осъществи синхронизиране на контактите между всички съвместими устройства.

Подобрена е и интеграцията с външни облачни услуги. Данните вече могат да бъдат синхронизирани с повече публични облаци като OneDrive, Box и hubiC. Cloud Sync и клиентският софтуер във всички системи Station дава възможност на потребителите да избират кои папки, какъв тип и размер на файловете ще бъде синхронизиран. Освен това данни могат да бъдат архивирани на още повече публични облаци като Microsoft Azure, SFR или hicloud. Новата фунцкия Explore в Glacier Backup позволява на потребителите да търсят и да извличат отделни файлове от Amazon Glacier.

Новата версия на софтуера предлага и подобрени корпоративни функции - NFS Full File Clone и NFS Reserve Space. Те драстично подобряват работата при съхранение на данните на виртуалната машина. SSD кеширането вече може да се осъществи само с един диск, което повишава ценовата ефективност. Обновеният потребителски интерфейс и новата функция Hit Rate ускоряват управлението и мониторинга на SSD кеширането.

Функциите Note Station и DS note дават възможност да се записват, централизират, синхронизират и споделят всички цифрови бележки през уеб браузър или с мобилно устройство. Потребителите мохгат да се възползват от усъвършенствани функции като мултимедийна бележка, история на редактирането, защита с парола. Възможно е дори да вмъкнете бележки от приложението Evernote.

Друга новост на версия 5.1 е по-лесното търсене и споделяне на мултимедия. Video Station, Photo Station и Audio Station и техните мобилни приложения могат да се възползват от функции като интелигентно търсене, усъвършенствано филтриране или по-удобно споделяне.

CW/Б

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X