Компютърен Хардуер

Motorola Symbol TC70 - нов индустриален водоустойчив смартфон

Владимир Владков

Баркод Системи България пусна на българския пазар ново мобилно устройство на Motorola със сензорен екран - Symbol TC70. „Тази комбинация между потребителско устройство с операционна система Android и индустриален продукт с голяма устойчивост, надеждност и гъвкавост дава възможност на служителите да общуват и да имат достъп до цялата информация, така че да обслужват по-добре вашите клиенти“, обясняват от българския системен интегратор.  Добавките (Mx) в Symbol TC70 превръщат Android в операционна система от корпоративен клас, твърдят от Motorola.

Заякченият дизайн осигурява безпроблемна работа и в най-натоварени среди, като TC70 може да служи и за двупосочна радио връзка. „Можете да автоматизирате събирането на всякакъв тип бизнес информация с вградения скенер и камера, допълват от Motorola. - Пълният набор с аксесоари и вградената върхова технология ще обслужват вашите бизнес нужди за години напред, връщайки многократно вложените средства.“

Сензорният компютър TC70 съчетава функционалност от корпоративно ниво с удобната употреба и външния вид на смартфон. Той дава възможност да получите задача и да отчетете изпълнението й, да получите достъп до сервизната история на устройството, да прочитате баркодове от детайли и инструменти, да използвате GPS навигация. TC70 помага да се отстранят проблеми още при първото посещение на специалист, което повишава производителността на труда и нивото на удовлетвореност на клиентите.


Motorola Symbol TC70 - нов индустриален водоустойчив смартфон

© Владимир Владков, Computerworld.bg

4,7-инчовият дисплей се отличава ниско енергопотребление и осигурява рекордно дълъг срок на работа на TC70 с едно зареждане на батерията. Яркостта от 700 кандела/кв.м дава възможност за удобно ползване на устройството в помещения, а нерефлексната подложка обезпечава читаемост и при работа на улицата. Капацитивният сензорен панел позволява ползването му не само с голи ръце, а аи с ръкавици, а дори и при дъжд с помощта на писалката. „Интелигентният дисплей автоматично се настройва според нуждите ви, за разлика от конкурентни устройства, които изискват всеки път да правите оправяте настройките при смяна на метода за въвеждане“, обясняват от Motorola.

Патентовата технология на Motorola PR ZM Intelligent Imaging, мегапикселовият сензор и усъвършенстваната оптика „действат в синхрон“, подобрявайки снемането на данни. Служителите могат да прочитат 1D и 2D баркодове в почти всяко състояние, при това моментално и без грешка, твърдят от производителя. 8-мегапикселовата камера дава възможност за правене на снимки с висока резолюция, видео и други, а с предната камера служителите могат да провеждат видео разговори. В добавка Symbol TC70 поддържа технологията NFC, изключително подходяща за автоматизирано валидиране на самоличността на служителя на входа на складовото помещение или фабриката.

Апаратът е снабден с мощни говорители и технология за потискане на шума, така че да осигури провеждането на разговори и в предизвикателни среди.

Мобилните компютри TC70 отговарят на всички изисквания за ежедневна употреба в различни индустриални сектори, обясняват от Баркод Системи. Устройства TC70 успешно са преминали тестовете за падане от височина 1,8 м върху бетон и 2000 последователни падания от височина 1 м. Поддържаният клас на херметичност IP67 означава, че устройството е прахо- и водоустойчиво и е идеалният вариант за складове на търговски магазини, открити търговски площи и приемни терминали. Най-уязвимите компоненти на устройството, сензорният панел и датчикът на скенера, са защитени със заякчено стъкло Corning Gorilla Glass 2.

За TC70 е предвиден широк набор аксесоари, с чиято помощ то може да се адаптира към различни потребности на предприятието. Асортиментът включва четец за магнитна лента, осигурявайки мобилни плащания, капак, каишка за китка и др. „Всички те позволяват лесно да приспособите TC70 към потребностите на различни потребители, изпълняващи различни типове задачи“, допълва от Баркод Системи. Многослотовите зареждащи устройства за батерии и уникалната базова станция ShareCradle (универсална многослотова базова станция, проектирана за TC70 и бъдещи модели мобилни компютри Motorola) опростяват работата на персонала в складовете.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X