Компютърен Хардуер

27-инчов монитор с Nvidia G-Sync от Philips

Computer World

Нов 27-инчов геймърски монитор на Philips, оборудван с технологията на Nvidia G-Sync, пука на пазара маркетинг партньорът на производителя – MMD. Дисплеят предлага 144 Hz честота на опресняване, което се управлява от специализиран процесор.

Технологията на Nvidia е насочена към справяне с вероятно най-сериозният недостатък при качеството на картината по време на игра. В обичайната ситуация видеокартата и мониторът не са синхронизирани – картата изчислява кадри колкото може по-бързо и тяхната честота варира в зависимост от сложността на изображението, докато дисплеят просто се опреснява с фиксирана честотота (60 Hz, 120 Hz и т.н.). Резултатът от тази липса на синхронизация е накъсване на изображението, т.нар. tearing, който се получава когато на екрана биват изобразени едновременно два или повече различни кадъра.

G-Sync се справя с този проблем чрез синхронизиране на циклите на опресняване на видеокартата и монитора. По този начин дисплеят вече не работи с твърда честота, а опресняването му става по команда, заедно с всеки кадър, получаван от видео процесора. Резултатът от това са гладки движения, дори при динамични сцени.

27-инчовият Philips 272G5DYEB предлага TN матрица с резолюция 1920 на 1080 пиксела (Full HD) и честота до 1 ms. Моделът ще бъде наличен в края на октомври 2014 г. на цена 1299 лв. с ДДС.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X