Компютърен Хардуер

Sony взе 6 награди от EISA 2014

Владимир Владков

Рекордните 6 награди от EISA (Европейска асоциация за картина и звук) получи тази година Sony, разчитайки на продукти, създадени според философията Kendo

Професионална компактна фотографска система на годината в Европа за 2014-2015 стана моделът α7R. Предните и задни контроли заедно с пръстените за избор на функции и корекция на експозицията, позволяват интуитивни настройки при кадрирането през висококонтрастния визьор XGA OLED Tru-Finder с висока резолюция или чрез подвижния 3-инчов LCD екран.

35-милиметровият пълноформатен CMOS сензор Exmor е съчетан с технологии за насищане на светлината и фотодиодно увеличение, както и нов on-chip дизайн „gapless” на сензора (плътно разположени лещи върху всеки пиксел), който елиминира разстоянията между съседните пиксели. Тези подобрения увеличават ефективността при извличане на светлина в изображенията и постигат невероятна разделителна способност, чувствителност и ниско ниво на шум, като осуетяват предизвикателството на „лошите“ пиксели заради изключително високия брой пиксели.

Компактна камера на годината в Европа за 2014-2015 е DSC-RX100 III, здрав, лек и удобен за носене, с елегантен алуминиев корпус. Cyber-Shot™ RX100 III е с подобрен обектив и бърз процесор за обработка на изображения, допълнени от прибиращ се OLED визьор Tru-Finder™ с ZEISS® T покритие, подобрени функции за видео заснемане и накланящ се на 180 градуса LCD дисплей.


Sony взе 6 награди от EISA 2014

© Владимир Владков, Computerworld.bg

 

Видеокамера на годината в Европа за 2014-2015 е 4К видеокамерата FDR-AX100 от серията Handycam, която разполага с голям CMOS сензор Exmor R със задна подсветка. Далеч по-голям от сензорите в стандартните потребителски видеокамери, този улавя 4K Ultra HD изображения (3840 х 2160 пиксела), а в същото време позволява прекрасен „боке“ ефект на фона.


Sony взе 6 награди от EISA 2014

© Владимир Владков, Computerworld.bg

4K сензорът е снабден със супермощен процесор BIONZ X на Sony, който използва технология за намаляване на шума и възпроизвеждане на детайлите за невероятно ярки реалистични кадри. С модерната функция на видеокамерата Cinematone Gamma/Colour кадрите получават изключително топъл, богат изглед при продължителното записване на 25 кадъра.

4K Ultra HD телевизор на годината в Европа за 2014-2015 е KDL-65X9005B – от серията BRAVIA™ X9. С нова технология X-tended Dynamic Range и TRILUMINOS дисплей този телевизор продължава да пресъздава всяка сцена с богати, искрящи червени и изумрудено зелени цветове. Мощният процесор 4K X-Reality™ PRO обработва всеки детайл от картината. Независимо дали гледате в 4K или HD, специалната база данни от 4K изображения на Sony осигурява реалистични текстури, драматични цветове и контраст. Със своя дизайн ‘Wedge’ телевизорът X9 повишава стабилността, осигурява лесна свързаност с кабели и по-голям капацитет на високоговорителите, доставящи по-богат и по-мощен звук.


Sony взе 6 награди от EISA 2014

© Владимир Владков, Computerworld.bg

Таблет на годината в Европа за 2014-2015 е Xperia Z2 Tablet. Това е най-тънкият (само 6,4 мм) и лек (само 426 г за Wi-Fi модела и 439 г за LTE/3G модела) водоустойчив таблет в света. Популярният дизайн OmniBalance на Sony създава елегантна форма, изключително тънка, но същевременно много здрава – с баланс и симетрия във всички посоки за удобство при употреба и красив изглед от всички ъгли.

 


Sony взе 6 награди от EISA 2014

© Владимир Владков, Computerworld.bg

 

Дигитална аудиосистема на годината в Европа за 2014-2015 стана HAP-Z1ES. Музикалните файлове се складират на 1ТВ твърд диск на устройството и могат да бъдат прехвърляни – безжично или посредством кабел – от персонален компютър или Mac посредством приложението ‘HAP Music Transfer’. Приложението автоматично се синхронизира с най-новите свалени файлове, така че твърдият диск на плейъра е винаги с актуално съдържание.

CW/Б

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X