Компютърен Хардуер

Нови APU процесори от AMD

Computer World

Три нови процесора от APU серията си пуска на пазара AMD. Най-мощният от тях, A10-7800,  предлага до 12 изчислителни ядра (4CPU + 8 GPU). Останалите два, A6-7400K и A4-7300, според компанията са подходящи за потребители, които желаят да ускорят работата си в офиса с техните приложения.

“Ускорените процесори AMD A-Серия, поколение 2014 г., представляват най-усъвършенстваните APU на AMD до днес – каза Бернд Лиенхард, корпоративен вицепрезидент и управител на Client Business Unit в AMD. – Изчислителните и графични технологии в нашите APU помагат на потребителите да се възползват от най-добрите средства в техните офис, гейминг и мултимедийни приложения, и да вдигнат летвата на изживяванията в десктоп системите.”

AMD A10-7800 APU предлага поддръжка на UltraHD (4K) резолюции и нови подобрения в обработката на видео, които според компанията ще направят видео клипове заснети с 1080p резолюция да изглеждат добре дори при показването им на 4K екрании. Процесорът ще бъде пуснат в продажба първо в Япония, а доставките в глобален план ще започнат в края на юли.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X