Компютърен Хардуер

Panasonic внедри 4K в камерa за екстремни спортове

Владимир Владков

Ако искате да запишете следващото си катерене с изключителна детайлност и високо качество на изображението, Panasonic ви предлага камера за носене на тялото с висока резолюция, която може да заснема 4K видео с 30 кадъра в секунда.

Моделът HX-A500 се рекламира като първата камера за носене в света с тази резолюция. Тя е предназначена за потребители, които искат да записват самостоятелно на сушата или във водата, като ръцете им остават свободни за спорта, който упражняват.

Водоустойчивата и прахоустойчива камера може да снима под вода на дълбочина до 3 метра в рамките на до 30 минути. Тя се продава на 2 части – 31-грамов обектив и 119-грамов корпус, които са свързани с кабел.

Камерата може да се прикачи към дрехи, каска или ръкави. Обективът например може да се завърже на ухото ви със специално приспособление и да се притисне към бузата ви, така че да записвате всичко, което виждате.

Други приспособления дават възможност за закачането й на рамото, към раницата или кормилото на велосипеда. Приспособление за заглушаване на вятъра намалява шумовете в записа по време на бързи движения като карането на ски например.

Корпусът има 1,5-инчов LCD монитор за възпроизвеждане, както и NFC чип за свързване към смартфон или друго мобилно устройство.

Ако се притеснявате, че зрителите на любителския ви филм ще получат морска болест от снимането под странни ъгли, HX-A500 може да засече дали снима в наклонено положение, което се коригира във финалните кадри. Може автоматично да намали и размиването от движението.

Камерата може да снима и в забавен режим с 200, 100 или 50 кадъра в секунда. Добавеното приложение може да прати заснетото към стрийминг сайта Ustream, специализиран за предавания на живо.

HX-A500 е наследник на модела с по-ниска резолюция HX-A100, камера за активни спортисти с подобен форм фактор, представен на CES 2013.

Моделът А500 ще се продава от май в Европа на препоръчителна цена $626, пише в съобщение на Panasonic.

Цената от $626 е значително по-висока от исканите за известната „екшън" камера GoPro Hero 3+ около $400, която снима 4K при 15 кадъра в секунда. GoPro тежи 74 грама, а заедно с водоустойчив корпус теглото й става 136 грама.

IDG News Service, Токио 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X