Компютърен Хардуер

Перси отчете ръст при продажбите на процесори през 2013 г.

Computer World

1300 сървъра е продала фирма Перси до момента от началото на годината. С тях, от 2004 г. насам, от когато компанията предлага собствената си линия продукти, бройката им надвишава 12 хил. Това отчете Калоян Парчев, консултант виртуализация и системи за съхранение на данни от Перси, по време на технически семинар, който фирмата организира заедно с Intel.

15% от сървърите на Перси вече се продават извън България, сподели още Парчев, включително в държави като Белгия, Ирландия и Швейцария. От Перси отчитат ръст при броя на доставените процесори през настоящата година. До момента те са 1701, а през 2012-та са били 1263.


Перси отчете ръст при продажбите на процесори през 2013 г.

© Computer World, Computerworld.bg

“Масово фирмите в България не отчитат разходите за електроенергия като част от ИТ разходите”, сподели Ардис Минасян, представител на Intel за канала да доставки за страната. По негови думи това в голяма степен възпрепятства компании да оптимизират потреблението на ИТ техниката си. По думите му именно подобрените показатели на новите решения в тази насока могат да бъдат мотив за подменянето на техника. Намалената консумация на процесора, води след себеси до по-ниско електропотребление на целия сървър, а също така и до понижено топлоотдаване – нещо което може допълнително да свали надолу сметките за ток. По време на събиеито Минасян представи новия процесор на Intel Xeon V2.

Останалите компании, които изнесоха презентации пред събралите се партньори и клиенти на Перси бяха Hitachi Data Systems, Microsoft и NDB.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X