Компютърен Хардуер

Philips ще залага през 2014 на дисплеи за вертикални сегменти

Владимир Владков

Професионални и бизнес видео решения за разнообразни вертикални сегменти пусна на българския пазар Philips. Клинични монитори, дисплеи за публично излъчване, висококачествени монитори за специалисти по графичен дизайн и проектанти, системи за хотелски стаи и други професионални решения представи Мартин Лечев, мениджър „Продажби" за България, Македония и Албания в MMD Monitors & Displays (компанията, изключителен търговски представител на Philips LCD монитори за целия свят).

Представяме нещо иновативно за нашия пазар и показваме, че един традиционен производител на битова електроника може успешно да навлезе в нови сегменти, добавяйки към отличните си екрани специфични приложения и характеристики, удобни за различни професионалисти", каза Лечев.

За пръв път у нас вече са налични белите монитори от линията Clinical Review на Philips. Дисплеите имат специално антибактериално покритие за ограничаване на възможни заразявания, което е изключително важно за болничните заведения. С размери на екрана от 21,5, 24 и 27 инча, тези висококачествени панели са съвместими със стандарта DICOM за предоставяне на достоверни цветове и възпроизвеждане на степените на сивото, така че да помагат на лекарите и клиничните специалисти да поставят по-точни диагнози.

Това се постига чрез технологията Clinical-D image, вградена в 24-инчовия IPS дисплей C240P4QPYEW и в 27-инчовия AMVA дисплей C271P4QPJEW. Именно тя осигурява точността, от която се нуждаят професионалистите в клиниките, добави Лечев. И двата модела са с яркост 300 cd/m², което дава възможност за работа в помещения с ярка околна светлина и са полезни за професионалисти от всички области – например патология, радиология, стоматология и ортопедия.

Излагането на патогенни микроогранизми е основно притеснение в клиничните среди, затова лекарите търсят именно оборудване, което може да контролира това. Всички дисплеи Philips Clinical Review включват спомената технология за антибактериална защита, която не позволява на бактериите и други микроорганизми да се развиват. Това се постига чрез добавяне на съвместимо със стандарта JIS Z2801 (Japanese Industrial Standard) вещество в материала на корпуса, създаващо предпазен щит. Овен това дисплеят лесно се почиства със стандартни продукти (включително със съдържащи алкохол препарати), без това да наруши качествата на покритието, обяснява Мартин Лечев.

Philips е силно име в медицинската техника, a това ще помогне за навлизането на клиничните монитори в здравните организации, добави той. Иновативната линия включва и 21,5-инчов модел, захранван през USB, който е много подходящ за мобилни клинични среди, например линейки. Моделът C221S3UCW USB може да се свърже към PC или ноутбук и да се захранва от USB кабела, а консумацията му е само 8 вата.

MMD представи и друга нова линия т.нар. дисплеи за публични излъчвания, познати под термина

digital signage.


Philips ще залага през 2014 на дисплеи за вертикални сегменти

© Владимир Владков, Computerworld.bg


"Публичните" монитори се предлагат в 3 основни линии – стартовата серия Q и професионалните V Line и E Line. Те се допълват от серията Multi Touch (със сензорни екрани) и линия от 3D дисплеи.

Базовите решения Q Line поддържат възпроизвеждане през DLNA и USB за клиенти, които не искат да харчат големи бюджети, като са налични модели с размери 32", 42", 46" и 55". Характерна за тях е ниската консумация – примерно 42-инчовият харчи само 55 вата, по-малко дори от лаптоп.

E-Line е професионална серия, с много малка консумация, а всички функции се управляват дистанционно. Те са много леки, с тънка рамка, лесно се инсталират на различни места.

V серията разполага с технология с изключително малко отражение, като моделите могат да работят в денонощен режим дълги години.

Иновативно решение е и 42-инчовят

LCD Touch монитор,

който осигурява взаимодействие с аудиторията, като именно интерактивността дава възможност за ангажиране вниманието на клиентите в по-голяма степен. Устройството е проектирано за работа в режим 24х7, а в задния панел има място за поставяне на малък компютър.

Всъщност за предоставяне и управление на видео съдържание Philips е разработила и "флашката" Upp Player. Това Аndroid базирано решение за публични монитори, осигурява WiFi връзка, има SSD, съвместим е с всички останали продукти на Philips за публично излъчване.

Mоделът BDL2331VS осигурява 3D изживяване без нужда от специални очила

Другият интересен продукт в тази област е моделът BDL2331VS, който осигурява 3D изживяване без нужда от специални очила, използвайки т.нар. автостереоскопично 3D. Дисплеят е оптимизиран за публично гледане и предоставя резолюция Full HD (1920x1080p). 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X