Компютърен Хардуер

Компактен RFID принтер от Zebra Technologies

Computer World

Компактен настолен RFID принтер представи Zebra Technologies. Според компанията новият ZD500R е подходящ за клиенти, които имат нужда от печат и кодиране на RFID етикети, но в по-малки количества, за които индустриален принтер би бил неоправдана инвестиция.

Принтерът поддържа както термодиректна, така и термотрансферна технология и може да печата върху разнообразни RFID етикети и тагове – от малки индивидуални тагове до големи палетни етикети. ZD500R може да печата и кодира малки етикети, без да има нужда от голямо разстояние между тях на ролката, като по този начин се понижават разходите за консумативи, има по-малко изхабен материал и смяната на ролките става по-рядко.

От Zebra описват новия принтер като пригоден за разнообразни приложения, посредством: разнородните си възможности за свързаност - паралелна, серийна, USB и Ethernet; големия обем на паметта и програмния език на Zebra. Сред опциите са устройство за рязане и такова за залепване на етикети, Bluetooth и Wi-Fi комуникация, както и печат с висока резолюция.

ZD500R използва новата Link-OS платформа на компанията –софтуерна среда с приложения, които подобряват възможностите на принтера и правят лесна интеграцията към съществуващите процеси, както и управлението от различни местоположения. Приложението на Link-OS, Print Touch, позволява на потребителите да свързват принтера към каквото и да е устройство с NFC посредством само едно докосване. По този начин те получават достъп до цялата нужна информация, включително видеоклипове с инструкции и ръководства за употреба на устройството.

Според Zebra ZD500R предлага лесно и бързо кодиране и отпечатване на етикети и тагове, максимално бързо зареждане с консумативи и автоматично RFID калибриране, което го прави подходящо решение за приложения, в които персонал от техническата поддръжка не е наличен. От компанията посочват за кои сфери е най-подходящ новият принтер:

  • Търговия - за създаване на тагове на място в магазина за върнати стоки, промоционални продукти; инвентаризация и др.
  • Здравеопазване - за проследяване на лабораторни проби, идентификация на пациенти, проследяване на активи и др.
  • Производство - проследяване на каси и палети, етикиране на елементи, проследяване на активи и др.
  • Услуги - RFID ленти за китки, издаване на билети и др.

Представител на Zebra Technologies за България е фирма Баркод Системи.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X